Αθλητισμος

Η Σόκο Μιγιάτα δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξαιτίας ενός τσιγάρου

Η ιστορία πίσω από τον αποκλεισμό της από την Ολυμπιακή αποστολή της Ιαπωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σόκο Μιγιάτα δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξαιτίας ενός τσιγάρου
Η Σόκο Μιγιάτα δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξαιτίας ενός τσιγάρου © EPA/ADAM VAUGHAN

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Απούσα η Σόκο Μιγιάτα εξαιτίας ενός τσιγάρου - Η ιστορία πίσω από τον αποκλεισμό της από την Ολυμπιακή αποστολή της Ιαπωνίας

Το Ολυμπιακό όνειρο καταστράφηκε για την Σόκο Μιγιάτα. Η 19χρονη αρχηγός της γυναικείας ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας θα μείνει εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 επειδή... κάπνιζε!

Η ιαπωνική αποστολή βρισκόταν στο Μόνακο για προετοιμασία, όταν η Μιγιάτα παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς της ομάδας. Οι ιθύνοντες της Ιαπωνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας τιμώρησαν την αθλήτρια με τον πλέον σκληρό τρόπο, η οποία επέστρεψε στην χώρα της και δε θα πραγματοποιήσει το όνειρό της, να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Ολυμπιακό όνειρο καταστράφηκε για την Σόκο Μιγιάτα

Πέρα από το παράπτωμα της Μιγιάτα για τον κανονισμό περί καπνίσματος, η 19χρονη αθλήτρια βρέθηκε να έχει καταναλώσει και ποσότητα αλκοόλ, γεγονός που δεν άφησε άλλα περιθώρια στην Ομοσπονδία της Ιαπωνίας σχετικά με τη μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής της Ιαπωνίας αποφάσισαν να δώσουν μία αυστηρή ποινή, προκειμένου να τηρηθούν οι κανονισμοί της Εθνικής ομάδας και να θυσιάσουν ένα πιθανό μετάλλιο στο Παρίσι 2024.

Ο προπονητής της αθλήτριας, Μουτσούμι Χαράντα τόνισε ότι η Μιγιάτα έχει υποστεί πάρα πολύ μεγάλη πίεση και ζητάει την κατανόηση του κόσμου.

Η Μιγιάτα έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λίβερπουλ το 2022, δύο ασημένια, αλλά και ένα χάλκινο στους Ασιατικούς Αγώνες το ίδιο έτος στη Ντόχα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.