Αθλητισμος

Πειθαρχική έρευνα κατά του Έντσο Φερνάντες για ρατσιστικό τραγούδι κατά των Γάλλων

O συμπαίκτης του στην Τσέλσι Γουέσλι Φοφάνα αναφέρεται σε «αχαλίνωτο ρατσισμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έντσο Φερνάντες: Πειθαρχική έρευνα για ρατσιστικό τραγούδι από Τσέλσι και FIFA
© EPA/DIEGO AZUBEL

Έντσο Φερνάντες: Πειθαρχική έρευνα για ρατσιστικό τραγούδι από Τσέλσι και FIFA

Η FIFA ερευνά ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τον Έντσο Φερνάντεζ της εθνικής ομάδας της Αργεντινής να τραγουδά κατά των παικτών εθνικής ομάδας της Γαλλίας.

Ο αμυντικός της Τσέλσι Γουέσλι Φοφανά χαρακτήρισε το βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπαίκτης του στην ομάδα Έντσο Φερνάντεζ ως «αχαλίνωτο ρατσισμό». Ο Φερνάντεζ ζήτησε αργότερα συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι είχε «παρασυρθεί από την ευφορία των πανηγυρισμών».

«Το τραγούδι περιείχε εξαιρετικά προσβλητική γλώσσα και δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για αυτές τις λέξεις», έγραψε.

Η ομάδα της Premier League ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη: «Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Τσέλσι θεωρεί εντελώς απαράδεκτη κάθε μορφή συμπεριφοράς που δημιουργεί διακρίσεις. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένας ποικιλόμορφος, χωρίς αποκλεισμούς σύλλογος, όπου άνθρωποι από όλες τις κουλτούρες, τις κοινότητες και τις ταυτότητες αισθάνονται ευπρόσδεκτοι».

Ο επιθετικός της Γαλλίας Κιλιάν Εμπαπέ και άλλοι παίκτες αφρικανικής καταγωγής της εθνικής ομάδας δέχθηκαν ρατσιστικές προσβολές μετά την ήττα από την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Η Αργεντινή νίκησε την Κολομβία με 1-0 και πήρε τον 16ο τίτλο Copa που αποτελεί ρεκόρ την Κυριακή στο Μαϊάμι Γκάρντενς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.