Αθλητισμος

Η Τσέλσι ξεκινά πειθαρχική έρευνα κατά του Έντσο Φερνάντες για ρατσιστικά συνθήματα

Δηλώνει ότι «λυπάται πραγματικά» ο Αργεντινός μέσος - «Καμία δικαιολογία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τσέλσι: Ξεκινά πειθαρχική έρευνα κατά του Έντσο Φερνάντες για ρατσιστικά συνθήματα - Την τιμωρία του ζητά και η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Για ρατσισμό κατηγορείται ο 23χρονος Αργεντινός μέσος της Τσέλσι, Έντσο Φερνάντες.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για κρούσμα ρατσισμού με εμπλεκόμενο τον Έντσο Φερνάντες, η διοίκηση της Τσέλσι με σημερινή ανακοίνωση της καταδίκασε τη συμπεριφορά του διεθνή παίκτη της ομάδας.

Τα ρατσιστικά συνθήματα προκάλεσαν σάλο

Γνωστοποιώντας πως ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα, η Τσέλσι θα καλέσει σε απολογία τον Έντσο Φερνάντες για το ρατσιστικό τραγούδι στο οποίο συμμετείχε στο αεροπλάνο της αποστολής της εθνικής Αργεντινής μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα.

Σε σχετικό βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ο Φερνάντες φαίνεται να τραγουδάει ένα σύνθημα κατά της εθνικής Γαλλίας με ρατσιστικούς στίχους, κατά κυρίως του Κιλιάν Εμπαπέ

«Ποδόσφαιρο το 2024: Ασυγκράτητος ρατσισμός»

Οι εικόνες αυτές δημιούργησαν σάλο και ο Γάλλος αμυντικός της ομάδας του Λονδίνου, Γουέσλι Φοφανά, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποδόσφαιρο το 2024: Ασυγκράτητος ρατσισμός».

Ο 23χρονος άσος της «αλμπισελέστε» αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας ότι όσα λέει το σύνθημα δεν αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα του. 

«Η Τσέλσι δεν έχει καμιά σχέση με διακρίσεις και ρατσισμό και ανακοινώνεται η πειθαρχική έρευνα για το απαράδεκτο περιστατικό με τον Έντσο Φερνάντες, ο οποίος κλήθηκε και θα απολογηθεί για τη συμπεριφορά του», ανέφερε η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

Παρέμβαση της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Ο Φερνάντες πάντως δεν αναμένεται να ξεμπερδέψει εύκολα, καθώς η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία επικοινώνησε με τη FIFA και ζήτησε την τιμωρία του: 

«Η FFF θα επικοινώνησε με την ομοσπονδία της Αργεντινής και τη FIFA, με την επιφύλαξη κι άλλων κινήσεων που θα ακολουθήσουν», τονίστηκε χαρακτηριστικά και η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία αντέδρασε ακαριαία και ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της τη διεξαγωγή έρευνας.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Φιλίπε Ντιαλό, καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τα απαράδεκτα ρατσιστικά και μεροληπτικά σχόλια που έγιναν σε βάρος των παικτών της εθνικής ομάδας:

«Λόγω της σοβαρότητας αυτών των απαράδεκτων σχολίων, σε αντίθεση με τις αξίες του αθλητισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφασίσαμε να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα για τα προσβλητικά σχόλια φυλετικής και μεροληπτικής φύσης».