Αθλητισμος

Εποχή Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γάλλος σταρ παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Φρενίτιδα στο γήπεδο με πάνω από 80.000 φιλάθλους στην επίσημη παρουσίαση

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κίλιαν Εμπαπέ: Παρουσιάστηκε επισήμως από τη Ρεάλ Μαδρίτης - Πάνω από 80.000 φίλαθλοι έδωσαν το παρών  

Ο Κίλιαν Εμπαπέ παρουσιάστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και με αυτό τον τρόπο έλαβε τέλος ένα από τα πιο πολύκροτα ποδοσφαιρικά σίριαλ των τελευταίων ετών.

Αφού πρώτα ο Κίλιαν Εμπαπέ πέρασε τα ιατρικά και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μαζί με τον Φλορεντίνο Πέρεθ στη συνέχεια ξεναγήθηκε από των πρόεδρων των Μαδριλένων και είδε τα 15 τρόπαια του Champions League που έχουν κατακτήσει οι Μαδριλένοι, πριν μιλήσει στο κατάμεστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Τα πρώτα λόγια του Κίλιαν Εμπαπέ

Είμαι περήφανος που εκπλήρωσα το όνειρό μου και είμαι παίκτης του καλύτερου συλλόγου στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν συνεχίζω γιατί θα καταλήξω να κλαίω. Και τώρα όλοι μαζί: 1,2,3 HALA MADRID!!».

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, μπροστά σε περισσότερους από 80.000 φιλάθλους στο «Santiago Bernabeu» με τη νέα του φανέλα, με το νούμερο 9 στην πλάτη.

Η νέα εποχή στη Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε

Αφού πέρασε με επιτυχία στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) από ιατρικές εξετάσεις στην κλινική Sanitas, όπου μάλιστα εκτιμήθηκε η κατάσταση της μύτης του , στη συνέχεια πήγε στο «Valdebebas», το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης, και υπόγραψε το πενταετές συμβόλαιό του, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο των Μαδριλένων Φλορεντίνο Πέρεθ.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), ο Γάλλος σούπερ σταρ και ο Φλορεντίνο Πέρεθ κατευθύνθηκαν στο «Santiago Bernabeu».

Μαζί Πέρεθ, Ζιντάν, Πίρι και Εμπαπέ

Τότε ο Κιλιάν Εμπαπέ φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης! Η εικόνα εμφανίζεται στους πίνακες βίντεο του γηπέδου και ο κόσμος τρελαίνεται.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ βγήκε πρώτος, πίσω του, ο Πίρι, επίτιμος πρόεδρος των Μαδριλένων και ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο θρύλος των «λευκών».

Το «Vinceró» ακούγεται από τα μεγάφωνα του σταδίου με εμβληματικές εικόνες της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ξεκινά ένα βίντεο αφιερωμένο αποκλειστικά στον Μπαπέ. Μόλις τελειώνει ο Περεθ ανέβηκε στη σκηνή.

Φλορεντίνο Πέρεθ: «Συγχαρητήρια στην εθνική Ισπανίας»

«Καλώς ήρθατε σε αυτό το ιστορικό γεγονός. Τα πρώτα μου λόγια είναι να συγχαρώ την εθνική Ισπανίας για την κατάκτηση του τέταρτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της. Συγχαρητήρια όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το πέτυχαν. Συγχαρητήρια.

»Είναι ικανοποίηση να επιστρέφουμε στην κανονικότητα και να μπορούμε να παρουσιάζουμε τους παίκτες μας στο γήπεδό μας. Κάθε φορά που δεχόμαστε έναν παίκτη που πρόκειται να φορέσει τη φανέλα του συλλόγου μας για πρώτη φορά, είναι μια στιγμή γιορτής.

»Αυτός ο σύλλογος είναι ο πιο αγαπητός με τους περισσότερους φιλάθλους στον κόσμο. Οι σπουδαίες αναφορές μας όπως ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ή ο Αλφρέδο ντι Στέφανο, ο Χέντο ή ο Κοπά, όλοι δημιούργησαν τον μύθο που είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ευχαριστώ Σανταμαρία που είσαι εδώ. Και επίσης τον επίτιμο πρόεδρό μας, Πίρι, σε ευχαριστώ αγαπητέ Πίρι και σου ζητώ να έρθεις μαζί μου και να με συνοδεύσεις», είπε ο Φλορεντίνο Πέρεθ και συνέχισε:

«Κιλιάν, καλώς ήρθες στο σπίτι σου, καλωσόρισες στη Ρεάλ Μαδρίτης»

«Εσείς, μέλη και οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, που εκπροσωπείτε όλους τους οπαδούς, είστε η καρδιά αυτού του συλλόγου. Ξέρετε καλά ότι αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσετε να τροφοδοτείτε αυτόν τον μύθο. Σε αυτόν τον επιβλητικό ναό, έχει γραφτεί ένα μεγάλο μέρος αυτού που είμαστε τώρα. Προετοιμαζόμαστε για το τι θα γίνει μετά. Θα συνεχίσει να απολαμβάνει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Και σήμερα υπάρχει ένα σύμβολο αυτού του συλλόγου, που μας έχει κάνει πολύ χαρούμενους, πρώτα ως παίκτης και μετά ως προπονητής, η «Χρυσή Μπάλα», συγγραφέας του γκολ που μας έδωσε το ένατο στη Γλασκώβη. Σου ζητώ να έρθεις και να ενωθείς μαζί μας Ζινεντίν Ζιντάν

»Αγαπητέ Ζιζού, αυτό είναι πολύ σημαντικό: πριν από 12 χρόνια προσκάλεσες ένα παιδί που εμφανίζεται εδώ σήμερα. Σήμερα καλωσορίζουμε τον Κιλιάν Εμπαπέ.

»Θέλω να ξέρεις ότι η αγάπη σου για τη Ρεάλ Μαδρίτης σου έδωσε την απαραίτητη δύναμη για να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια για να φτάσεις σε αυτόν τον σύλλογο. Συμβαίνουν πράγματα σε αυτό το γήπεδο που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Αλλά εμείς οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης ξέρουμε ότι συμβαίνουν γιατί αυτό η φανέλα δεν τα παρατάει και αυτός ο φίλαθλος θα είναι πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος.

»Πέτυχες το όνειρό σου γιατί δεν τα παράτησες ποτέ. Είσαι εδώ γιατί το ήθελες. Αγαπητέ Κιλιάν σε ευχαριστώ για την προσπάθεια που πολλοί δεν μπορούν καν να φανταστούν.

»Φτάνεις στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα υπέροχο παλμαρέ. Μόλις έκανες τη σεζόν με τα περισσότερα γκολ και αυτή τη σεζόν κέρδισες το τρεμπλ στη Γαλλία. Σε ευχαριστώ για την άνευ όρων αγάπη σου για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκατοντάδες παιδιά έχουν έρθει από τη Γαλλία χάρη στο Ίδρυμα Αλληλεγγύης σας. Όλα αυτά μας κάνει εξαιρετικά περήφανους, Κιλιάν, καλώς ήρθες στο σπίτι σου, καλωσόρισες στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Εμπαπέ: «Είμαι πραγματικά ένα χαρούμενο αγόρι»

Από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Περεθ το μικρόφωνο πέρασε στον Κιλιά Εμπαπέ:

«Καλημέρα σε όλους. Θα προσπαθήσω να μιλήσω στα ισπανικά. Ουάου... είναι απίστευτο να είμαι εδώ. Ονειρευόμουν να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης για πολλά χρόνια και σήμερα το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Είμαι ένα χαρούμενο αγόρι. Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθπου με εμπιστεύτηκε από την πρώτη μέρα, αλλά επίσης ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που ήθελαν να είμαι εδώ. Βλέπω όλη την οικογένειά μου , η μητέρα μου κλαίει.
Είναι μια απίστευτη μέρα.

»Από παιδί είχα μόνο ένα όνειρο και το να είμαι εδώ σημαίνει πολλά για μένα. Ευχαριστώ τους οπαδούς της Μαδρίτης γιατί για πολλά χρόνια μου έδωσαν την αγάπη τους. Τώρα έχω ένα άλλο όνειρο, Είναι για να ζήσω στο ύψος της ιστορίας αυτού του συλλόγου, θα δώσω τη ζωή μου για αυτόν τον σύλλογο και αυτό το σήμα.

»Έχω ένα μήνυμα για τα παιδιά. Ήμουν παιδί σαν εσένα. Με πάθος και όνειρο μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις», τόνισε ο Γάλλος σούπερ σταρ, ενώ στη συνέχεια ανεβαίνει στη σκηνή η μητέρα του και ο πατέρας του Μπαπέ και αγκαλιάζονται.

»Ο Εμπαπέ σκύβει και φιλάει το σήμερα της Ρεάλ Μαδρίτης στη φανέλα του, μπροστά από τους φωτογράφους και στη συνέχεια πετάει μπάλες στην εξέδρα.

Ακούγεται ο ύμνος της «Décima» (Δέκατη). Το «Ρεάλ Μαδρίτης και τίποτα περισσότερο».

Αμέσως μετά πάει στα αποδυτήρια. Η παρουσίαση τελείωσε. Τώρα όμως, προκειμένου να αλλάξει και να ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου. Η εποχή Κιλιάν Μπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις ξεκίνησε...