Αθλητισμος

«Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κόμπι Μπράιαντ σε ηλικία 69 ετών

Γνωστός ως «Jellybean» είχε μια αξιοπρόσεκτη καριέρα σε ΗΠΑ και Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κόμπι Μπράιαντ σε ηλικία 69 ετών
© David Dee Delgado/Getty Images/Ideal Image

Κόμπι Μπράιαντ: Πέθανε ο πατέρας του και άλλοτε παίχτης του NBA

Πέθανε ο Τζο Μπράιαντ, πατέρας του Κόμπι Μπράιαντ και αστέρας του μπάσκετ στο Λύκειο Μπάρτραμ, στο Λα Σαλ και επί οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ σε ηλικία 69 ετών. 

Ο πατέρας του Κόμπι Μπράιαντ υπέστη πρόσφατα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, δήλωσε την Τρίτη ο προπονητής του Λα Σαλ, Φραν Ντάνφι. Έχουν περάσει τεσσεράμισι χρόνια από τότε που ο γιος του και η εγγονή του Τζίτζι, μαζί με άλλα επτά άτομα, έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Ένας φόργουορντ  με ένα αξιομνημόνευτο παρατσούκλι - «Jellybean», για την προτίμησή του στις καραμέλες - και μια σειρά από ικανότητες που προμήνυαν την άφιξη παικτών όπως ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Μπράιαντ ήταν ο παίκτης της χρονιάς της Public League το 1972, και στη συνέχεια είχε κατά μέσο όρο περισσότερους από 20 πόντους και 11 ριμπάουντ σε δύο σεζόν στο La Salle.

Ήταν επιλογή του πρώτου γύρου του ντραφτ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς το 1975- οι Γουόριορς πούλησαν τα δικαιώματά του στους 76ers λιγότερο από τέσσερις μήνες αργότερα. Ο Μπράιαντ πέρασε τέσσερις σεζόν με την ομάδα της γενέτειράς του, ερχόμενος πό τον πάγκο της ομάδας των Σίξερς το 1976-77 που έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ.

Μετά τη σεζόν 1982-83, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιξε για τους Χιούστον Ρόκετς, ο Μπράιαντ βρήκε μεγαλύτερη ατομική επιτυχία παίζοντας επαγγελματικά στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, προτού η οικογένειά του επιστρέψει στην περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Ο ίδιος και ο γιος του ήταν ιδιαίτερα δεμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του Κόμπι και της διακεκριμένης καριέρας του στο Lower Merion High School. Αλλά αφού ο Κόμπι εντάχθηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς και ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ, η σχέση τους έγινε τεταμένη με την πάροδο του χρόνου, καθώς ο Κόμπι αναζητούσε περισσότερη ελευθερία και ανεξαρτησία από την οικογένειά του.

Πηγή: Philadelphia Inquirer

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.