Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητές ζητούν από Coca-Cola και Pepsi να σταματήσουν τη ρύπανση από πλαστικά

Τι αναφέρει η επιστολή από 102 νυν και πρώην Ολυμπιονίκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
παιδι κραταει πλαστικο μπουκαλι
© Unsplash / Getty Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητές ζητούν από τη Coca-Cola και την Pepsi να σταματήσουν τη ρύπανση από πλαστικά

Περισσότεροι από 100 αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων κάλεσαν τη Coca-Cola και την Pepsi να σταματήσουν να πωλούν πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης και να προωθήσουν επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα όταν χορηγούν αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το Politico.

Pollution threatens Olympic events in Paris

102 Ολυμπιονίκες ζητούν να σταματήσει η ρύπανση από πλαστικά

Η πρόταση έρχεται ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του 2024 που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και στους οποίους είναι χορηγός η Coca-Cola.

Σε επιστολή που εστάλη την Τετάρτη στους Διευθύνοντες Συμβούλους της Coca-Cola Company, της ευρωπαϊκής θυγατρικής της Coca-Cola Europacific Partners και της αμερικανικής ανταγωνίστριας PepsiCo, 102 νυν και πρώην Ολυμπιονίκες, 22 από τους οποίους διαγωνίζονται στο Παρίσι, προτρέπουν τις εταιρείες να τερματίσουν τη ρύπανση από πλαστικά «στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού».

Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν τη Γαλλίδα χρυσή Ολυμπιονίκη του windsurfer Charline Picon, την Ιρλανδή ασημένια μετάλλιο ιππασίας Sarah Ennis και τον Αμερικανό κολυμβητή και δύο φορές χρυσό Ολυμπιονίκη Zach Apple, καθώς και αθλητές από τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Νιγηρία και το Μεξικό. Εννέα διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί υπέγραψαν επίσης την επιστολή.

Τι αναφέρει η επιστολή προς τη Coca-Cola και τη Pepsi

Οι Αγώνες «θα είναι η τέλεια ευκαιρία για εσάς και τις εταιρείες σας να προχωρήσετε σε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος κατανοεί τη συσκευασία και να ανάψετε τη δάδα για επαναχρησιμοποίηση», αναφέρει η επιστολή.

Η Coca-Cola είναι κορυφαία στη ρύπανση με πλαστικά στον κόσμο, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ΜΚΟ Break Free from Plastics's Brand Audit 2023. Το 2023 η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo ανακοίνωσε την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στους αγώνες, αλλά τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το 40% των ποτών θα κυκλοφορούν σε πλαστικά μπουκάλια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.