Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γάλλοι έχουν ήδη αποκλείσει 3.570 άτομα για λόγους ασφαλείας

Δεκάδες άτομα «κόπηκαν» λόγω σχέσης με εξτρεμιστικές ομάδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γάλλοι έχουν ήδη αποκλείσει 3.570 άτομα για λόγους ασφαλείας 

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και το Παρίσι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεκάδες άτομα «κόπηκαν» λόγω σχέσης με εξτρεμιστικές ομάδες

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν αρνηθεί τη χορήγηση διαπίστευσεων, προσκλήσεων ή εισιτηριών σε 3.570 άτομα που είχαν υποβάλλει σχετικές αιτήσεις.

Από την απόρρητη λίστα της κρατικής ασφάλειας προέκυψαν 150 άτομα που κόπηκαν για σχέσεις με την άκρα δεξιά, την άκρα αριστερά ή το ριζοσπαστικό ισλάμ.

Στις αρχές Απριλίου, 800 άτομα που υπέβαλαν αίτηση για εθελοντισμό στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες απορρίφθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 15 που καταγράφηκαν ως πιθανές απειλές.

Χίλιοι ιδιώτες πράκτορες απορρίφθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων 102 με ποινικό μητρώο. Τον περασμένο Ιανουάριο, το Παρίσι 2024 είπε επίσης «όχι» σε 13 άτομα, με εγκληματικό υπόβαθρο, που επιλέχθηκαν ως λαμπαδηδρόμοι, μερικά από τα οποία συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών, ενώ υπήρχε ένας ύποπτος για συμμετοχή σε εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα.

Από κει και πέρα σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, δημοσιογράφων, εθελοντών, ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής που θα εμπλακούν στην τελετή έναρξης, θα συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και για τον λόγο αυτόν θα υπόκεινται σε ελέγχους ασφαλείας και θα χρειαστούν έναν κωδικό QR για να μετακινηθούν σε ορισμένες περιοχές.