Αθλητισμος

Παρέμεινε στον θρόνο του ο Αλκαράθ: 3-0 τον Τζοκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον

Άθικτο το ρεκόρ των 8 τίτλων του Φέντερερ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάρλος Αλκαράθ: Παρέμεινε βασιλιάς του Γουίμπλεντον

Ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση και διέλυσε τον Σέρβο Novak Djokovic με 6-2 6-2 7-6(4) σε μια ρεβάνς του περσινού τελικού του Wimbledon για να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του την Κυριακή.

Ο Κάρλος Αλκαράθ έχει πλέον τέσσερα τρόπαια Grand Slam με τέλειο ρεκόρ σε μεγάλους τελικούς, μετά τους δύο θριάμβους του στο Wimbledon, τη νίκη του στο US Open το 2022 και τη νίκη του στο Γαλλικό Όπεν τον περασμένο μήνα.

Η ήττα στέρησε από τον Τζόκοβιτς τον 25ο τίτλο Grand Slam για να ξεπεράσει τη Μάργκαρετ Κορτ στη λίστα όλων των εποχών και να ισοφαρίσει επίσης τη συγκομιδή του Ρότζερ Φέντερερ με οκτώ τίτλους ανδρών στο Γουίμπλεντον.

Ο Alcaraz εκμεταλλεύτηκε το πέμπτο του break point σε ένα σφιχτό πρώτο game που διήρκεσε 14 λεπτά, πριν ο 21χρονος τρίτος seeded κράτησει στο εναρκτήριο σετ το σερβίς του.

Ο δεύτερος seeded Djokovic δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση στην αρχή του επόμενου σετ, καθώς ο Alcaraz πίεσε τον 37χρονο σταρ στις για να κάνει break, παίρνοντας ένα επιβλητικό προβάδισμα δύο σετ.

Ο Djokovic και ο Alcaraz πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 4-4 στο τρίτο σετ, πριν ο Ισπανός κάνει break με ένα μεγάλο backhand winner για να προηγηθεί με 5-4. Ωστόσο, παρά το 40-0, σπατάλησε τρία match points και έχασε το σερβίς του. Έλεγξε τα νεύρα του και κατέκτησε τη νίκη στο τάι μπρέικ, όταν ο Djokovic έριξε μια επιστροφή στο δίχτυ.

Πηγή: Reuters