Αθλητισμος

Euro 2024 - Σαουθγκέιτ: «Δεν πιστεύω στα παραμύθια, αλλά στα όνειρα»

Ένα βήμα πριν το τρόπαιο η Αγγλία - Οι δηλώσεις του τεχνικού των «λιονταριών»

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euro 2024 - Γκάρι Σαουθγκέιτ: «Δεν πιστεύω στα παραμύθια, αλλά στα όνειρα» - Χάρι Κέιν: «Ήρθε η ώρα για το τελευταίο βήμα».

Να μεταδώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του πριν τον τελικό του Euro 2024 εναντίον της Ισπανίας επιχειρεί ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκειτ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω στα παραμύθια, αλλά πιστεύω στα όνειρα».

Τα «Τρία Λιοντάρια», μετά τη δεύτερη θέση που πήραν στην προηγούμενη διοργάνωση, είχαν μια αρκετά δύσκολη πορεία έως ότου φτάσουν στον τελικό του Euro 2024, ο οποίος πραγματοποιείται απόψε Κυριακή 14/7 στις 22:00 στο Βερολίνο, όπου θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση, όπως είναι η Ισπανία.

Euro 2024 - Σαουθγκέιτ: Πρέπει να φτάσουμε στο πιο ψηλό επίπεδο απόδοσης

Ωστόσο, ο Άγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός αρνήθηκε να πιστέψει σε οποιοδήποτε «πεπρωμένο» που θα φέρει στην ομάδα του τη νίκη, ανεξαρτήτως των εμποδίων που συνάντησαν και ξεπέρασαν μέχρι τώρα.

«Δεν πιστεύω στα παραμύθια, αλλά πιστεύω στα όνειρα. Είχαμε μεγάλα όνειρα, νιώσαμε τη σημασία όλων αυτών, αλλά πρέπει στη συνέχεια να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα», τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Το πεπρωμένο, η πορεία που είχαμε, τα γκολ στο τέλος του αγώνα, τα πέναλτι, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ήταν η στιγμή μας. Πρέπει να το κάνουμε να συμβεί την Κυριακή, πρέπει να φτάσουμε στο πιο ψηλό επίπεδο απόδοσης για να το πετύχουμε. Φυσικά, θα ήταν μια όμορφη ιστορία, αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς», πρόσθεσε.

O Σαουθγκέιτ συνέχισε ως εξής: «Δεν φοβάμαι τι μπορεί να συμβεί γιατί έχω ζήσει τα πάντα (στο ποδόσφαιρο). Θέλω και οι παίκτες να μην φοβούνται, θέλω να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό γιατί ό,τι και να συμβεί, είμαστε πραγματικά δυνατοί ως ομάδα και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Είπα νωρίτερα στο τουρνουά ότι αν δεν φοβόμασταν να χάσουμε, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε».

Στη Γερμανία, τα «Τρία Λιοντάρια» ένιωσαν τον κίνδυνο του αποκλεισμού στα νοκ άουτ ματς του τουρνουά, βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε τρεις αγώνες, ωστόσο, κατάφεραν σε όλες να φέρουν τα πάνω κάτω.

Οι δηλώσεις του Χάρι Κέιν πριν τον τελικό του Euro 2024

«Αυτά που ζήσαμε με τα γκολ στο τέλος των αγώνων, τα πέναλτι... Αυξάνεται η ανθεκτικότητά μας, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας», δήλωσε ο αρχηγός της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, στη συνέντευξη Τύπου.

«Η ομάδα είχε μια δύσκολη πορεία μέχρι τον τελικό. Τώρα θα προσπαθήσουμε να βγούμε στο γήπεδο και να εκτελέσουμε το αγωνιστικό πλάνο που θέλουμε», συνέχισε ο σέντερ φορ της Μπάγερν Μονάχου και κατέληξε:

«Έχουμε πετύχει φανταστικά αποτελέσματα σε πολλά τουρνουά, αλλά είναι καιρός να κάνουμε αυτό το τελευταίο βήμα και θα έχουμε την ευκαιρία μας το βράδυ της Κυριακής».