Αθλητισμος

Euro 2024 - Λουίς ντε λα Φουέντε: Η Ισπανία να παραμείνει πιστή στην ταυτότητά της

Απόψε ο μεγάλος τελικός με την Αγγλία - «Αφήνουμε τη συζήτηση για τα φαβορί στους μπουκμέικερς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2024: Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας Λουίς ντε λα Φουέντε προτρέπει την Ισπανία να παραμείνει πιστή στην ταυτότητά της.
«Θα προσπαθήσουμε να επιβληθούμε μένοντας πιστοί στο πλάνο μας», δηλώνει για τον τελικό ο προπονητής της Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε © ΕPA/Ronald Wittek

Euro 2024: Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας Λουίς ντε λα Φουέντε προτρέπει την Ισπανία να παραμείνει πιστή στην ταυτότητά της.

Η Ισπανία μετράει αντίστροφα για τον τελικό του Euro 2024, με την Αγγλία στο Βερολίνο και η συμβουλή του προπονητή της «φούρια ρόχα», Λουίς ντε λα Φουέντε, προς τους παίκτες του είναι να παραμείνουν πιστοί στην ταυτότητά τους.

Η επιβλητική Ισπανία έχει κυριαρχήσει στη διοργάνωση του Euro 2024 με έξι σερί νίκες, συμπεριλαμβανομένης της ανατροπής απέναντι στη σκληρή άμυνα της Γαλλίας στα ημιτελικά, παρά την απουσία αρκετών βασικών παικτών. 

Το πέτυχε χωρίς να θυσιάσει το επιθετικό της στiλ, μια νοοτροπία που ο Ντε λα Φουέντε εκτιμά ότι πρέπει να διατηρήσουν οι παίκτες του και στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Ντε λα Φουέντε: Nα επιβληθούμε μένοντας πιστοί στο πλάνο μας

«Αν δεν είμαστε η Ισπανία που ξέρουμε, δεν έχουμε καμία ευκαιρία», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Δουλέψαμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι... Θα προσπαθήσουμε να επιβληθούμε την Κυριακή μένοντας πιστοί στο πλάνο μας. 

Υπάρχουν διάφορα στιλ, διάφοροι τρόποι παιχνιδιού. Θα έχουμε επίσης έναν αντίπαλο απέναντί μας, αλλά η τάση μας είναι ξεκάθαρη. Φυσικά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε εστιάζοντας στα δυνατά μας σημεία. Αλλά αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, θα οφείλεται σε ειδικές συνθήκες του αγώνα, δεν θα σημαίνει ότι η τάση έχει αλλάξει».

Ο έμπειρος τεχνικός πάντως ξεκαθάρισε ότι η Ισπανία δεν θα πρέπει να θεωρείται φαβορί: «Είμαστε ήρεμοι. Ποτέ δεν χάσαμε την προοπτική μας. Εστιάζουμε σε ό,τι μπορούμε να ελέγξουμε. Ξέρουμε ότι αύριο δεν υπάρχει φαβορί. Αφήνουμε τη συζήτηση για τα φαβορί στους bookmakers.

Ξέρουμε ότι αν δεν είμαστε στο επίπεδο που έχουμε δείξει μέχρι τώρα, δεν θα έχουμε καμία ευκαιρία να κερδίσουμε. Αλλά ξέρω ότι θα κάνουμε τα πάντα και ότι θα το δείξουμε την Κυριακή. Είμαι περήφανος να βλέπω την πορεία μας και για το πώς φτάσαμε έως εδώ. Έχουμε το δικαίωμα να νιώθουμε πολύ περήφανοι. Υπάρχει παρόν και μέλλον στην ομάδα. Το να βλέπεις μια χώρα πιστή σε αυτή την εθνική ομάδα είναι ένα υπέροχο πράγμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.