Αθλητισμος

Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στο Γουίμπλεντον η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα

Νίκησε 2-1 την Παολίνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στο Γουίμπλεντον η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα
© EPA/PETER NICHOLLS

Γουίμπλετον: Πρωταθλήτρια η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα

Η Barbora Krejcikova από την Τσεχική Δημοκρατία κέρδισε την Jasmine Paolini για να κατακτήσει τον τίτλο του Wimbledon το Σάββατο, αντιστεκόμενη σε μια σθεναρή αντεπίθεση της Ιταλίδας για να κερδίσει με 6-2 2-6 6-4 στο Centre Court.

Η 31η στην κατάταξη Krejcikova έδειξε την εμπειρία της στο αποφασιστικό σετ, σερβίροντας εξαιρετικά για να προσθέσει το στέμμα του Wimbledon στον τίτλο της στο Γαλλικό Όπεν του 2021. Η έβδομη seeded Paolini διεκδικούσε να γίνει η πρώτη Ιταλίδα που κατακτά τίτλο στο Wimbledon στο μονό.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

* Στο ITF Circuit, η Krejcikova κατέκτησε 14 τίτλους στα μονά και 19 στα διπλά.

* Το 2013, ήταν το νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη των νεανίδων, ενώ κατέκτησε επίσης τους τίτλους στα διπλά των κοριτσιών στο Γαλλικό Όπεν, το Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν με τη συμπατριώτισσά της Κατερίνα Σινιάκοβα.

* Έκανε το ντεμπούτο της στο WTA Tour στα διπλά στο Gastein Ladies το 2014, ενώ το ντεμπούτο της στα μονά έγινε στο Tournoi de Quebec την ίδια χρονιά.

* Eίχε προπονήτρια την αείμνηστης πρωταθλήτριας του Wimbledon του 1998, Jana Novotna, από το 2014 έως το 2017, έτος κατά το οποίο πέθανε από καρκίνο.

* Κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο στα διπλά της WTA στο Tournoi de Quebec το 2015 και εξασφάλισε την πρώτη της μεγάλη νίκη στα διπλά στο Γαλλικό Όπεν του 2018 με τη Siniakova. Ακολούθησε άλλος ένας θρίαμβος στα διπλά με τη Siniakova στο Wimbledon του 2018, ο οποίος τη βοήθησε να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά εκείνη τη χρονιά.

* Την επόμενη χρονιά, κατέκτησε το πρώτο της στέμμα σε μικτό διπλό Grand Slam με τον Αμερικανό Rajeev Ram στο Australian Open.

* Εκτός από την κατάκτηση του μικτού διπλού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Australian Open, το 2021 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά στην καριέρα της στα μονά, καθώς κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στα μονά WTA στο Internationaux de Strasbourg, μια μέρα πριν την έναρξη του Γαλλικού Όπεν.

* Εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε επίσης το sweep στα μονά και διπλά στο Γαλλικό Όπεν μετά τη Mary Pierce το 2000. Με τη νίκη της επί της Ρωσίδας Anastasia Pavlyuchenkova στον τελικό του Roland-Garros το 2021 μπήκε για πρώτη φορά στην πρώτη 15άδα της κατάταξης της WTA στα μονά.

* Έχοντας επίσης κερδίσει τον τελικό της WTA του 2021 και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο στα διπλά γυναικών, και τα δύο με παρτενέρ τη Siniakova, έκλεισε τη σεζόν του 2021 ως το νούμερο πέντε στον κόσμο στα μονά και ως το νούμερο δύο στα διπλά.

* Παρά ένα σερί έξι ηττών σε οκτώ αγώνες στα μονά πριν πάει στο Wimbledon, κέρδισε το grasscourt slam κερδίζοντας στον τελικό την δευτεραθλήτρια του Γαλλικού Όπεν Paolini, επίσης 28 ετών. Αυτός ο θρίαμβος θα την επαναφέρει επίσης στο top 10 στο μονό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.