Αθλητισμος

Κόπα Αμέρικα: Ο Μπιέλσα υπερασπίζεται τους παίκτες του για τα επεισόδια μετά το ματς με την Κολομβία

«Οποιοσδήποτε θα είχε αντιδράσει έτσι» - Πυρά κατά της CONMEBOL

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόπα Αμέρικα: Ο προπονητής της εθνικής Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα υπερασπίζεται τους παίκτες του για τα επεισόδια μετά το ματς με την Κολομβία.
Υπέρ των παικτών του για τα επεισόδια μετά το ματς με την Κολομβία τοποθετήθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης, Μαρσέλο Μπιέλσα © EPA/Erik S. Lesser

Κόπα Αμέρικα: Ο προπονητής της εθνικής Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα υπερασπίζεται τους παίκτες του για τα επεισόδια μετά το ματς με την Κολομβία.

Υπερασπίστηκε τους παίκτες του που ήρθαν στα χέρια με Κολομβιανούς φιλάθλους μετά τη λήξη του ημιτελικού του Κόπα Αμέρικα ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης, Μαρσέλο Μπιέλσα, λέγοντας ότι «οποιοσδήποτε θα είχε αντιδράσει έτσι», για να προστατεύσει την οικογένειά του.

Μετά τη νίκη 1-0 της Κολομβίας στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας για το Κόπα Αμέρικα, παίκτες της Ουρουγουάης ανέβηκαν στις εξέδρες του γηπέδου και αντάλλαξαν γροθιές με αντίπαλους οπαδούς.

Κόπα Αμέρικα: Ο προπονητής της εθνικής Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα υπερασπίζεται τους παίκτες του για τα επεισόδια μετά το ματς με την Κολομβία.
Ο σταρ της Ουρουγάης Ντάρβιν Νούνιες στο επίκεντρο των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα © EPA/Brian Westerholt

Κόπα Αμέρικα: Εξοργισμένος ο Μπιέλσα με την CONMEBOL

Ο Μπιέλσα δήλωσε ότι μέλη των οικογενειών των παικτών δέχθηκαν επίθεση από Κολομβιανούς στις εξέδρες. Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν εξοργισμένος με το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) άρχισε έρευνα για την εμπλοκή των παικτών της Ουρουγουάης στα επεισόδια και επέκρινε τους διοργανωτές του Κόπα Αμέρικα, επειδή δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τις οικογένειες των παικτών του.

«Ξέρετε ποιού ευθύνη είναι να προστατεύει τους φιλάθλους στις εξέδρες. Πρέπει να με ρωτήσετε αν οι παίκτες έλαβαν μια συγγνώμη από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο «Λόκο» που πρόσθεσε ότι δεν φοβάται ενδεχόμενη τιμωρία.

«Οι παίκτες αντέδρασαν όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος, αν έβλεπε ότι δεν υπάρχει διαφυγή ή πρόληψη και πως επιτίθενται στη σύζυγό τους, τη μητέρα, ένα μωρό», συνέχισε ο Μπιέλσα και συμπλήρωσε: «Τι έπρεπε να κάνουν; Κανείς δεν θέλει να δει μια βίαιη αντίδραση, αλλά πρέπει να κοιτάξετε σε τι "απαντάει" μια αντίδραση».

Η CONMEBOL ερευνά τη συμπεριφορά 11 Ουρουγουανών ποδοσφαιριστών και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Σεμπάστιαν Μπάουσα, δήλωσε ότι κάποιοι εξ αυτών θα χάσουν τουλάχιστον τα επόμενα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

«Έχουμε παίκτες, οι οποίοι, σίγουρα, θα είναι τιμωρημένοι για τα δύο ματς των προκριματικών που μας απομένουν για φέτος», είπε ο Μπάουσα στο "Canal 10" της Ουρουγουάης.

Η Ουρουγουάη θα παίξει ξανά στο στάδιο "Bank of America" της Σάρλοτ, καθώς αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Κυριακής (14/7, 03:00) τον Καναδά στον αγώνα για την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.