Αθλητισμος

«Νίκη του λαού»: Οι Les Bleus πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

Τοποθετήθηκαν δημόσια οι σταρ της εθνικής Γαλλίας που είχαν ζητήσει να καταψηφιστεί η ακροδεξιά

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euro 2024: Οι παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας χαιρέτισαν την ήττα της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές - Οι αναρτήσεις στα social media.

Αρκετοί σταρ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας στο Euro 2024, ανάμεσά τους οι Ορελιέν Τσουαμενί, Ιμπραχίμα Κονατέ και Ζιλ Κουντέ χαιρέτισαν την υποχώρηση του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

«Ανακούφιση», «νίκη», «ζήτω η ποικιλομορφία», ήταν ορισμένα από τα μηνύματα που έστειλαν παίκτες της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο Euro 2024, μετά τα αποτελέσματα τα οποία έφεραν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο στην πρώτη θέση, μπροστά από τους Μακρονιστές και τον Εθνικό Συναγερμό.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν μεταξύ των παικτών που προέτρεψαν τους πολίτες να καταψηφίσουν την ακροδεξιά στις γαλλικές εκλογές © EPA/Abedin Taherkenareh

Euro 2024: Πώς υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών οι Γάλλοι διεθνείς

«Νίκη του λαού», σχολίασε σχολίασε στο X ο μέσος Ορελιέν Τσουαμενί.

Ο συμπαίκτης του Ζιλ Κουντέ εξέφρασε μια «ανακούφιση ίση με την αγωνία των τελευταίων εβδομάδων, τεράστια»

Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έχει απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις από την έναρξη του Euro 2024 για ήττα της ακροδεξιάς, στέλνει «συγχαρητήρια σε όλο τον γαλλικό λαό, που συσπειρώθηκε για να διασφαλίσει ότι η όμορφη χώρα της Γαλλίας δεν θα βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά».

Σε μια ιστορία που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο εξτρέμ Ουσμάν Ντεμπελέ δημοσίευσε μια φωτογραφία του με ένα μεγάλο, ειρωνικό χαμόγελο.

«Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στον κίνδυνο»

Ο επιθετικός Μάρκους Τουράμ επέλεξε επίσης το Instagram για να στείλει τα «συγχαρητήριά του σε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στον κίνδυνο που πλανάται πάνω από την όμορφη χώρα μας».

Στην ανάρτησή του, Γάλλος διεθνής ο πρόσθεσε: «Ζήτω η διαφορετικότητα, ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Ο αμυντικός Ιμπραχίμα Κονατέ δημοσίευσε μια σειρά από emojis, με γαλλικές σημαίες και οδοφράγματα, αναφερόμενος στο «ρεπουμπλικανικό οδόφραγμα» που χτίστηκε για να περιοριστεί το κύμα του ακροδεξιού RN.

Από τη στιγμή που έφτασαν στη Γερμανία για το Euro 2024, οι Γάλλοι παίκτες έχουν ερωτηθεί τακτικά για τις εκλογές και μια πιθανή νίκη της ακροδεξιάς, με σταρ του βεληνεκούς του Κιλιάν Εμπαπέ να τοποθετούνται επανειλημμένα ενάντια στο κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ αντιμετωπίζουν την Ισπανία στον ημιτελικό του Euro 2024 την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 22:00.

(Με πληροφορίες της Le Figaro)