Αθλητισμος

Βασίλης Σπανούλης: Όλοι μαζί τα καταφέραμε, όταν δουλεύεις σκληρά κερδίζεις

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Σπανούλης: Όλοι μαζί τα καταφέραμε, όταν δουλεύεις σκληρά κερδίζεις
Βασίλης Σπανούλης: Όλοι μαζί τα καταφέραμε, όταν δουλεύεις σκληρά κερδίζεις © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Βασίλης Σπανούλης: Οι δηλώσεις μετά την πρόκριση της Εθνικής - Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή

Δεκαέξι χρόνια μετά το Πεκίνο (2008), η εθνική μπάσκετ των ανδρών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί για το μοναδικό εισιτήριο μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά που οδηγούσε στο Παρίσι… ή πιο σωστά στη Λιλ, όπου θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε πως ο θρίαμβος είναι συνολικός, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και σε εκείνους που έλεγαν πως δεν είναι έτοιμος σαν προπονητής να αναλάβει την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Τα καταφέραμε. Όχι η ομάδα, όλοι μαζί, όσοι έπαιξαν, όσοι ήταν στο γήπεδο, ακόμα και όσοι είδαν το ματς από τις τηλεοράσεις τους. Η Εθνική Ελλάδας πρέπει να ενώνει, είμαστε περήφανοι άνθρωποι, περήφανη σαν χώρα, είμαστε πατριώτες και πρέπει να τα δίνουμε όλα, είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε».

Τι έφερε ο Βασίλης Σπανούλης σαν προπονητή στην ομάδα;

«Προσπάθησα να φέρω όσα έζησα, να δώσω να καταλάβουν πως πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Δεν είναι σύλλογος η Εθνική Ελλάδα. Να είναι περήφανοι. Είμαστε περήφανοι χώρα και άνθρωποι και θέλαμε να τα δώσουμε όλα».

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Το ματς τη Δομινικανή Δημοκρατία ήταν το πιο δύσκολο;

«Προφανώς και όχι το κάθε ματς είχε το δικό του βαθμό δυσκολίας. Με την ίδια θέληση, παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε όλο το τουρνουά, μέρα με τη μέρα βλέπαμε το κάθε ματς».

Και μετά με Αίγυπτο, η πιο εύκολη νίκη;

«Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο και τίποτα εύκολο. Όσο δουλεύεις σκληρά κερδίζεις».

Ακολούθησαν οι δύο τελικοί με Σλοβενία και Κροατία;

«Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Παίξαμε με δύο τελικούς, με Σλοβενία και Κροατία και πήραμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Και χωρίς να είναι πρώτος σκόρερ ο Γιάννης;

«Δεν έχει σημασία. Το ξέρει ο Γιάννης αυτό. Ο Γιάννης ήρθε εδώ για να κερδίσει. Αν χρειαστεί να βγει πρώτος σκόρερ θα βγει, αν χρειαστεί κάποιος άλλος να βγει μπροστά θα είναι κάποιος άλλος αυτός που θα μας οδηγήσει στη νίκη. Ο Γιάννης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και προσωπικότητα και ένας μεγάλος παίκτης».

Και επίσης έκανες κάτι που δεν το περίμενε κανείς έβαλες μαζί τους Καλάθη – Γούοκαπ για αρκετή ώρα;

«Εγώ και να είχε 0/20 σουτ ο Καλάθης και 0/20 σουτ ο Γουόκαπ και να χάναμε το παιχνίδι, το ίδιο θα έκανα. Θέλω να βάζω τους καλούς παίκτες να παίζουν μαζί. Άλλες φορές τα σουτ θα μπουν, και εμείς είχαμε χάσει σουτ. Είναι εξαιτερικοί παίκτες και οι δύο, έχουν τρομερό IQ».

Και άλλο ένα δίδυμο οι Αντετοκούνμπο-Παπαγιάννης;

«Δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι και ο Ντίνος είναι και ο Χαραλαμπόπουλος. Η Κροατία δεν έπαιξε ζώνη, έπαιξε κλειστά, κάποιες κατοχές. Θεωρήσαμε σωστό να ανοίξουμε την άμυνα της. Είχα χτίσει την ομάδα έτσι να βγαίνει ο Παπαγιάννης ψηλά ή ο Ντίνος και να μας δίνει ο Κώστας την ενέργια του, δυστυχώς δεν τον έχουμε μαζί αλλά καλύψαμε το κενό. Συνολικός είναι η ομάδα. Έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά. Ο Παπανικολάου έπαιξε εκπληκτική άμυνα χθες και σήμερα πάνω στον Χεζόνια και για να κερδίσεις πρέπει να είσαι ομάδα».

Στην αποθέωση μένεις δύο βήματα πίσω;

«Με ξέρετε πως είμαι σαν άνθρωπος. Δεν είμαι για το φαίνεσθαι αλλά να δίνω το κρέντιτ σε αυτούς που αξίζουν. Και αυτοί έπαιξαν. Να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση για την διοργάνωση, για τον κόσμο που ήταν δίπλα μας».

Κάποιοι έλεγαν πως δεν μπορεί ο Σπανούλης με δύο χρόνια προπονητής να είναι στην Εθνική;
«Κανένα πρόβλημα ο καθένας έχει την άποψη του. Έχω τρομερή αυτοπεποίθηση. Ο καθένας έχει την άποψη του».

Και τώρα Ολυμπιακοί Αγώνες;

«Αφήστε μας λίγο να χαρούμε. Δύο-τρεις μέρες. Αξίζουν την ξεκούραση τα παιδιά και θα δούμε μετά».

Το ρόστερ θα είναι αυτοί οι 12;

«Αυτοί και αυτοί που ήταν στην αρχή της προετοιμασίας. Θα δούμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.