Αθλητισμος

Σπανούλης: Ζήτησε από τον Ντόντσιτς τα παπούτσια του, υπογεγραμμένα για τον γιο του

Δύο θρύλοι του μπάσκετ συναντήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σπανούλης: Ζήτησε από τον Ντόντσιτς τα παπούτσια του - Δύο θρύλοι του μπάσκετ συναντήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ο Βασίλης Σπανούλης να ζητά... αυτόγραφο στον Ντόντσιτς δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς... κάθε μέρα. Εξάλλου, ο Ντόντσιτς έχει δηλώσει πολλές φορές πως ο Σπανούλης ήταν το ίνδαλμά του και επέλεξε το Νο 77 επειδή άλλος παίκτης φορούσε το 7 (σ.σ. αυτό του Σπανούλη).

Γι' αυτό και κανείς θα περίμενε να ζητά ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς αυτόγραφο από τον «Kill-Bill». Μετά τη νίκη της εθνικής επί της Σλοβενίας, ο Σπανούλης πήγε στ' αποδυτήρια της Σλοβενίας, συνομίλησε με τον Ντόντσιτς.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας ζήτησε τα παπούτσια του Ντόντσιτς για τον γιο του. Φυσικά και ο Ντόντσιτς υπέγραψε για τον μικρό Θανάση πάνω στα παπούτσια του και του τα παρέδωσε.

Σπανούλης: Ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μου

Ο προπονητής της Ελλάδας, Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην ΕΡΤ μετά την πρόκριση στον τελικό και στάθηκε στα συναισθήματα και τον τρόπο που ήρθε η μεγάλη νίκη.

«Θα το πω τώρα που κερδίσαμε. Ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μας. Πρέπει να πάρουμε τη χημεία, την νοοτροπία και την κουλτούρα της Εθνικής ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που βλέπω σε τόσο σύντομο διάστημα. Όλα ξεκινούν από την άμυνα, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά. Οι παίκτες μου θέλουν πολύ να πετύχουν και έχουν εξαιρετικό I.Q».

Στη συνέχεια τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι το τι δίνει ο καθένας στην ομάδα και ας μην γράφεται στη στατιστική. Θέλω να έχουμε ένα καλό σύνολο με χημεία, ρόλους και να παίζει μόνο για την νίκη. Θέλαμε να βγάλουμε τον Λούκα εκτός παιχνιδιού και να έχουμε τον Γιάννη στην μπάλα. Όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Παπαγιάννης μπορεί να σκόραρε 6 πόντους, αλλά έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Τώρα τελικός, περιμένουνε να δούμε με ποιον θα παίξουμε για να προετοιμαστούμε».