Αθλητισμος

Euro 2024: «Κλείνουν» οι προημιτελικοί σήμερα με δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις

Το πρόγραμμα και οι ώρες μεταδόσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζουντ Μπέλιγχαμ
© EPA

Euro 2024: Προημιτελικοί με φαβορί αλλά και αουτσάιντερ - Το πρόγραμμα και οι ώρες μεταδόσεων

Η προημιτελική φάση του EURO 2024 ολοκληρώνεται το Σάββατο (6/7) με άλλα δύο «μεγάλα» και πολύ αμφίρροπα παιχνίδια στο Ντίσελντορφ (Αγγλία-Ελβετία) και στο Βερολίνο (Ολλανδία-Τουρκία), με τους νικητές να συγκροτούν τον δεύτερο ημιτελικό της εφετινής διοργάνωσης.

Τα «τρία λιοντάρια» και οι «οράνιε» φαντάζουν ως τα απόλυτα φαβορί για τις σημερινές αναμετρήσεις στο Euro 2024, όμως απ’ την άλλη πλευρά ποιος μπορεί να υποτιμήσει την Ελβετία που απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Ιταλία ή την Τουρκία, που δείχνει τρομερή σκληράδα κι αποφασιστικότητα σε όλα τα παιχνίδια της;

Cup tree provided by Sofascore

Euro 2024: ΑΓΓΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ (19:00)

Στις 19:00 στην «Merkur Spiel-Arena» του Ντίσελντορφ, η Αγγλία, αφού «επιβίωσε» απ’ τον αγώνα... θρίλερ με τη Σλοβακία ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το «ψαλιδάκι» του Μπέλινγχαμ, προτού «καθαρίσει» την πρόκριση ο Κέιν στην παράταση, θα αντιμετωπίσει την εξαιρετική Ελβετία που πέταξε εκτός συνέχειας τους Ιταλούς με... συνοπτικές διαδικασίες.

Για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο έπαινος προς τον Μπέλινγχαμ ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει πριν απ’ τον προημιτελικό με τους Ελβετούς.

«Έχει τρομερή ορμή και προσωπικότητα για να επηρεάσει τις μεγάλες στιγμές. Είναι ασυνήθιστο αυτό, ειδικά σ’ έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του. Οπότε ναι, είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη ανάμεσά μας. Πρέπει να επιστρέψουμε στο ψυχολογικό στάδιο στο οποίο βρισκόμασταν πριν από το παιχνίδι με τη Σλοβακία. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος για να νικήσεις...».

Απ’ την πλευρά του ο Μουράτ Γιακίν αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει η δική του ομάδα του Άγγλους.

«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Ιταλία. Θα εξαρτηθεί από εμάς και το πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Η Ιταλία έκανε πολύ rotation και ξέραμε ότι θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία μας. Η Αγγλία παίζει κάθετα. Αν πιέσουμε, δεν θα μπουν πολύ στο παιχνίδι. Χρησιμοποιούν πολύ τα μπακ και μπορούμε να πιέσουμε καλά τις ομάδες με τετράδα και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Είμαστε στα προημιτελικά, μία νίκη μακριά από τα ημιτελικά, αλλά δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε πολύ».

Η Αγγλία θα αγωνιστεί χωρίς τον Μαρκ Γκουέχι, ο οποίος εκτός από τιμωρημένος με δύο κίτρινες, τραυματίστηκε και στον ώμο στο ματς με τους Σλοβάκους, με τον Έζρι Κόνσα να ετοιμάζεται για να πάρει για πρώτη φορά στο τουρνουά φανέλα βασικού.

Απ’ την άλλη πλευρά ο Γκράνιτ Τζάκα είχε έναν μικροτραυματισμό τις προηγούμενες, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα της Ελβετίας, ενώ επιστρέφει απ’ την τιμωρία του ο Βίντμερ.

Στο όριο καρτών για την Αγγλία είναι οι Μπέλινγχαμ, Μέινο, Τρίπιερ, Φόντεν, Γκάλαχερ, ενώ από πλευράς Ελβετίας οι Φρόιλερ, Ροντρίγκεζ, Σιέρο, Εντόι, Τζάκα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Κόνσα, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μέινο, Σάκα, Μπέλινγχαμ, Φόντεν, Κέιν.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Ακάνζι, Βίντμερ, Τζάκα, Φρόιλερ, Έμπισερ, Εντόι, Βάργκας, Εμπολό.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Euro 2024: ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ (22:00)

Στις 22:00 στο «Olympiastadion» του Βερολίνου, η Ολλανδία με πολύ καλή ψυχολογία μετά την άνετη επικράτησή της επί της Ρουμανίας με 3-0 στους «16» θα αντιμετωπίσει την σκληροτράχηλη Τουρκία, που έφτασε με πολύ κόπο, αλλά κι άξια ως τις καλύτερες 8 ομάδες και θέλει να επαναλάβει την πορεία του 2008, όταν έφτασε ως τα ημιτελικά.

«Έχουμε απίστευτους οπαδούς. Υπάρχει πάθος και η αγάπη που μας δείχνουν είναι πραγματικά τεράστια, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που έδωσα στους Τούρκους λίγη περηφάνια. Θα πάμε για να δώσουμε άλλη μια μάχη», δήλωσε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Βιτσέντσο Μοντέλα όντας περήφανος για την έως τώρα πορεία της ομάδας του, ενώ απ’ την πλευρά του ο αμυντικός των «οράνιε» Ντενζέλ Ντάμφρις τόνισε:

«Πήραμε τα μαθήματά μας από τον αγώνα με την Αυστρία. Είχαμε πολλές συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα. Νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά, ειδικά στο πρέσινγκ, ειδικά στην κατοχή μπάλας στο τελευταίο ματς κι αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα».

Ο Ρόναλντ Κούμαν αναμένεται να διατηρήσει στην ενδεκάδα της Ολλανδίας τον Μάλεν που έκανε μεγάλο ματς κόντρα στη Ρουμανία, ενώ εκτός λόγω ίωσης θα μείνει ο Μάτσεν.

Απ’ την άλλη πλευρά ο Μοντέλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Γιουτσέκ, Κοκτσού, αλλά και τον Ντεμιράλ που τιμωρήθηκε για τη χειρονομία των «γκρίζων λύκων» μετά τα γκολ που σημείωσε κόντρα στους Αυστριακούς. Στον αντίποδα, επιστρέφουν απ’ τις τιμωρίες τους οι Τσαλχάνογλου και Ακαϊντίν.

Στο όριο καρτών για την Ολλανδία είναι οι Φίρμαν, Σάουτεν, Ντάμφρις, ενώ για την Τουρκία οι Τσελίκ, Οζκάν, Γιλντίζ, Γκιουνόκ, Μιουλντούρ, Αϊχάν και Γκιουλέρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Σάουτεν, Ρέιντερς, Μάλεν, Σίμονς, Χάκπο, Ντεπάι.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Μιουλντούρ, Ακαϊντίν, Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιοκοσλού, Γιλντίζ, Τσαλχάνογλου, Γκιουλέρ, Γιλμάζ.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.