Αθλητισμος

Η Ισπανία απέκλεισε την Γερμανία στο 120' της παράτασης

Σωτήριο γκολ του Μικέλ Μερίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ισπανία απέκλεισε την Γερμανία στο 120' της παράτασης
© EPA/PAOLO AGUILLAR

Εuro 2024: Λύτρωση με τον Μερίνο στο 120′ για την Ισπανία

Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Euro 2024 προκρίθηκε η Ισπανία, η οποία λύγισε την οικοδέσποινα Γερμανία με 2-1 στη παράταση, χάρη σε τέρμα του Μερίνο στο 120′. Πλέον η φούριας ρόχας περιμένει την αντίπαλο της, που θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Γαλλία.

Με το καλημέρα του προημιτελικού του Euro 2024, η Ισπανία απείλησε, η οποία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο είχε τελική με τον Πέδρι, το σουτ του οποίου δεν ανησύχησε τον Νόιερ που μάζεψε σταθερά. Στο 15′ η φούριας ρόχας είχε νέα τελική με τον Γιαμάλ, ο οποίος εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία. Στο 21′ έγινε επικίνδυνη η Γερμανία στο ματς. Ο Γκουντογκάν βρήκε με θαυμάσια διαγώνια μπαλιά τον Κίμιχ στα δεξιά και εκείνος έβγαλε τη σέντρα, με τον Χάβερτς να ίπταται και να παίρνει την κεφαλιά, για να μπλοκάρει ο Σιμόν. Ο σέντερ φορ της Άρσεναλ απείλησε και στο 35′ με δυνατό σουτ, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε και πάλι απάντηση. Στο 39′ και στο 45′ η Ισπανία είχε τελικές με Όλμο και Γιαμάλ με τον Μάνουελ Νόιερ να τους κερδίζει και τους δύο και να κρατάει το μηδέν.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Ισπανία άγγιξε το γκολ. Ο Μοράτα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έβαλε στην πλάτη του τον Τα, αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο, παρόλο που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση. Στο 51′ η “ρόχα” πήρε προβάδισμα. Ο Γιαμάλ ελευθερώθηκε υπέροχα, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έστρωσε στον Όλμο ο οποίος με εξαιρετικό σουτ κέρδισε τον Νόιερ για το 1-0. Η Γερμανία μετά το τέρμα που δέχτηκε είχε νευρικότητα. Στο 60′ προσπάθησε να απειλήσει με τον Βίρτς, αλλά του σουτ του δεν ανησύχησε τον Σιμόν. Τα “πάντσερ” ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Στο 70′ άγγιξαν την ισοφάρισε με τον Άντριτς που με δυνατό σουτ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Ισπανό κίπερ να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει. Επτά λεπτά αργότερα, η Γερμανία έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της. Ο Βιρτς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, τροφοδότησε τον Φίλκρουγκ. Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ έκανε το σουτ στη κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Στο 82′ η ομάδα του Νάγκελσμαν σπατάλησε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία. Ο Χάβερτς είδε τον Σιμόν εκτός εστίας και πήγε να τον “κρεμάσει”, με τη λόμπα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Γερμανία ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών, πήρε αυτό που άξιζε. Ο Μίντελσταντ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά, με τον Βιρτς να εκτελεί τον Σιμόν με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο πρώτο μισό της παράτασης είδαμε φάσεις στο τελευταίο δίλεπτο. Στο 104′ ο Οϊαρθάμπαλ με δυνατό σουτ προσπάθησε να κερδίσει το Νόιερ, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 106′ ο Βιρτς λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά η προσπάθεια του δεν κατέληξε στα δίχτυα του Σιμόν. Στο 117 η οικοδέσποινα Γερμανία απείλησε ξανά με τον Φίλκρουγκ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ισπανό τερματοφύλακα, με το 1-1 να διατηρείται. Στο 120′ η Ισπανία λυτρώθηκε. Υπέροχη σέντρα από τον Όλμο, μαγική κεφαλιά του Μερίνο και η “φούριας ρόχας” πήρε προβάδισμα με 2-1. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Φίλκρουγκ άγγιξε την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σιμόν.

ΓΚΟΛ: 51′ Όλμο, 120′ Μερίνο / 89′ Βιρτς
Κίτρινες: 29′ Λε Νορμάντ, 75′ Φεράν Τόρες, 82′ Σιμόν, 100′, 125′ Καρβαχάλ, 110′ Ρόδρι / 13′ Ρούντιγκερ, 56′ Άντριχ, 67′ Κροος. 73′ Μίντελσταντ, 90′ + 4′ Σλότερμπεκ, 94′ Βιρτς, 114′ Ουντάβ
Κόκκινη: 125′ Καρβαχάλ / –
Δοκάρι: – / 77′ Φίλκρουγκ
STATS: Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ο πρώτος έφηβος στην ιστορία των Euro που έχει τουλάχιστον τρεις ασίστ στην ίδια διοργάνωση!

Ισπανία (Ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ (46′ Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ (102′ Χοσέλου), Γιαμάλ (63′ Φεράν Τόρες), Πέδρι (8′ Όλμο), Ουίλιαμς (80′ Μερίνο), Μοράτα (80′ Οϊαρθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ,Τα (80′ Μίλερ), Ράουμ (57′ Μίντελσταντ), Τζαν (46′ Άντριτς), Κρόος, Μουσιάλα, Γκουντογκάν (57′ Φίλκρουγκ), Σανέ (46′ Βιρτς), Χάβερτς (91′ Άντον)

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.