Αθλητισμος

Ο Έμι Μαρτίνες έστειλε την Αργεντινή στους «4» του Κόπα Αμέρικα - Παραλίγο μοιραίος ο Μέσι

Νέες ακροβασίες του έμπειρου τερματοφύλακα - Απέκρουσε 2 πέναλτι

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κόπα Αμέρικα: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έστειλε την Αργεντινή στους «4» της διοργάνωσης - Νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι τον Ισημερινό.

Σε ήρωα της εθνικής Αργεντινής και στο Κόπα Αμέρικα εξελίσσεται ο Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Χάρη σε εντυπωσιακές επεμβάσεις στον προημιτελικό του Κόπα Αμέρικα απέναντι στον Ισημερινό, οι οποίες ξύπνησαν μνήμες από τον τελικό του Μουντιάλ 2022, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία και έστειλε την αλμπισελέστε στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Ο Μαρτίνες απέκρουσε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία και έστειλε την Αργεντινή στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα © EPA/ Leslie Plaza Johnson

Κόπα Αμέρικα: Η Αργεντινή ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισημερινού στα πέναλτι

Η κανονική διάρκεια και η παράταση του προημιτελικού με τον Ισημερινό δεν ανέδειξαν νικητή (1-1) και μοιραία, η πρόκριση κρίθηκε από την άσπρη βούλα.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση, επέλεξε το χτύπημα «Πανένκα», αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Σφράγισε το εισιτήριο της Αργεντινής αποκρούοντας 2 πέναλτι ο Μαρτίνες

Στη συνέχεια «μίλησε» ο Μαρτίνες, ο οποίος με δύο αποκρούσεις σφράγισε το εισιτήριο της Αργεντινής (4-2) για τους «4» της κορυφαίας διοργάνωσης στην αμερικανική ήπειρο.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές προηγήθηκαν στο 35ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, όμως οι παίκτες του Ισημερινού αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ προηγουμένως ο Βαλένσια έχασε πέναλτι.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι © EPA/ Leslie Plaza Johnson

Στην ημίωρη παράταση καμία ομάδα δε βρήκε δίχτυα και ο Μαρτίνες με τις αποκρούσεις του στα σουτ των Άνχελ Μένα και Άλαν Μίντα, έδωσε την ευκαιρία στον Νίκολα Οταμέντι να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 4-2.

Οι Αργεντινοί θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό της ερχόμενης Τρίτης τον νικητή της συνάντησης Βενεζουέλα-Καναδάς, που θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου.