Αθλητισμος

Euro 2024: Αποκλεισμός δύο αγωνιστικών στον Ντεμιράλ για τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων»

Τιμωρία μετά την κίνηση που προκάλεσε διπλωματική κρίση Γερμανίας - Τουρκίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euro 2024: «Καμπάνα» δύο αγωνιστικών στον Ντεμιράλ για τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων» - Πρόστιμο στον Τζουντ Μπέλιγxαμ της Αγγλίας.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA στο Euro 2024 προς τον κεντρικό αμυντικό της Τουρκίας, Μερίχ Ντεμιράλ για τη χειρονομία που έκανε δείχνοντας με τα χέρια του το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» μετά τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αυστρία.

Το πειθαρχικό όργανο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας επέβαλλε ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών από το Euro 2024 στον Τούρκο στόπερ, ο οποίος δεν θα είναι διαθέσιμος στον σαββατιάτικο (6/7) προημιτελικό της ομάδας του Βιτσέντσο Μοντέλα με την Ολλανδία, ενώ εάν η Τουρκία προκριθεί δεν θα αγωνιστεί ούτε στον ημιτελικό.

Euro 2024: Πολιτικού χαρακτήρα η κίνηση Ντεμιράλ 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA έκρινε ότι η πράξη αυτή εμπεριέχει «πολιτικό χαρακτήρα και παραπέμπει σε ακραίες συμπεριφορές», με τη γερμανική Bild να αποκαλύπτει πως η ποινή που δέχθηκε ο Ντεμιράλ (και για την οποία είναι ήδη ενήμερη η τουρκική ομοσπονδία) ήταν δύο αγωνιστικές αποκλεισμού.

Διπλωματική κρίση Γερμανίας - Τουρκίας μετά τη χειρονομία Ντεμιράλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου προκειμένου να στηρίξει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του στον αγώνα εναντίον της Ολλανδίας για την προημιτελική φάση του Euro 2024.

Η απόφαση για το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελήφθη μετά τη διπλωματική κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από τον πανηγυρισμό του τούρκου ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» στον αγώνα εναντίον της Αυστρίας.

Στον αντίποδα, η πειθαρχική επέβαλλε μόνο χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Τζουντ Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης της Αγγλίας στο ματς με τη Σλοβακία.