Αθλητισμος

Εκτός Γουίμπλεντον από τον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς

Έχασε από το νο87 του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτός Γουίμπλεντον από τον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς
© EPA/DAVID MAXWELL

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκτός Γουίμπλεντον από τον 2ο γύρο 

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον o oποίος έχασε από τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι (νο 87 στον κόσμο).

Ο Στέφανος Τσιτσιπας αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων με αποτέλσμα να ηττηθεί με 3-1 σετ από τον Σκανδιναβό και να αποχαιρετήσει το κορυφαίο Grand Slam του Λονδίνου αρκετά νωρίς (φάση των «64»).

Μετά από δύο σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και στα οποία ο Ρουσουβουόρι ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε με 7-6 (6), 7-6 (10), στο τρίτο σετ ο 25χρονος φάνηκε να αντιδρά και με 6-3 μείωσε σε 2-1.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δει την ίδια αντίδραση και στο τέταρτο σετ, εκεί ο ο Φινλανδός ήταν αυτός που κυριάρχησε κι αφού προηγήθηκε με 5-2 εντέλει επικράτησε με 6-3 μετά από 2 ώρες και 47 λεπτά.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς μένει εκτός Γουίμπλεντον στον 2ο γύρο, ενώ για μία ακόμη σεζόν δεν θα βρεθεί σε θέση να ξεπεράσει το 4ο γύρο, που είναι η καλύτερη του πορεία έως τώρα.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξαν τα δύο χαμένα σετ στο tie-break, ειδικά το δεύτερο όπου ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε διπλό λάθος ενώ είχε σετ-πόιντ. Και στο 4ο σετ, πάντως, ο Έλληνας τενίστας έδειξε να μένει από ενέργεια σε σχέση με την εμφάνισή του στο προηγούμενο. 

Τελείωσε το ματς με 20 άσους (7 είχε ο Ρουσουβουόρι), πέρασε το 67% των πρώτων service, όσο και ο Φινλανδός, κερδίζοντας το 80% των πόντων, ακριβώς με το ίδιο ποσοστό του αντιπάλου του. Παράλληλα σημείωσε 10 περισσότερους winners από τον Σκανδιναβό (51-41), ενώ είχε και 5 περισσότερα διπλά λάθη (38-33). 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.