Αθλητισμος

Eμπαπέ: «Δεν μπορούμε να δώσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων»

Νέο κάλεσμα του Γάλλου σουπερσταρ κατά της ακροδεξιάς ψήφου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eμπαπέ: «Δεν μπορούμε να δώσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων»

Ο αρχηγός της Γαλλίας Kylian Mbappe δήλωσε ότι τα κέρδη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών του περασμένου Σαββατοκύριακου ήταν καταστροφικά και την Πέμπτη κάλεσε τους Γάλλους ψηφοφόρους να στραφούν εναντίον τους.

Ο Kylian Mbappe ήταν μεταξύ πολλών Γάλλων παικτών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που μίλησαν κατά του ενδεχομένου το κόμμα RN της Marine Le Pen να αποκτήσει τον έλεγχο του εθνικού κοινοβουλίου της Γαλλία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση επείγουσα.

Στο παρελθόν είχε καλέσει τους νέους ψηφοφόρους της Γαλλίας να απορρίψουν τον εξτρεμισμό και, την παραμονή του προημιτελικού της ομάδας του με την Πορτογαλία, του ζητήθηκε ξανά ένα μήνυμα ενόψει της επιστροφής στις κάλπες την Κυριακή για τον επαναληπτικό γύρο των βουλευτικών εκλογών.

«Νομίζω ότι περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι πραγματικά επείγον, δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας στα χέρια αυτών των ανθρώπων, είναι πραγματικά επείγον», δήλωσε ο Mbappe σε συνέντευξη Τύπου. «Είδαμε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, είναι καταστροφικά. Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτό θα αλλάξει και ότι όλοι θα κινητοποιηθούν για να ψηφίσουν... και να ψηφίσουν τη σωστή πλευρά».

Το RN σημείωσε ιστορικά κέρδη για να κερδίσει τον πρώτο γύρο, αλλά θα μείνει μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στον επαναληπτικό γύρο της Κυριακής, όπως έδειξε δημοσκόπηση την Πέμπτη.

Ο Mbappe βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αναταραχής της χώρας του την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024 πριν από δύο εβδομάδες, περιγράφοντας τα ταραχώδη γεγονότα στην πατρίδα του ως μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας. «Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ», είπε τότε. «Και γι' αυτό θέλω να μιλήσω σε όλο τον γαλλικό λαό, αλλά και στη νεολαία. Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε ότι τα άκρα χτυπούν την πόρτα της εξουσίας και έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της χώρας μας».

Πηγή: Reuters