Αθλητισμος

EURO 2024: Γιατί η ιστορία δεν είναι στο πλευρό Ολλανδίας και Ισπανίας

Τουλάχιστον όπως υποστηρίζει αθλητικός οικονομολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ποδοσφαιριστες, μπαλα
© ΕΡΑ/RONALD WITTEK

EURO 2024: Γιατί η ιστορία δεν είναι στο πλευρό Ολλανδίας και Ισπανίας

Οι μεγάλες σε σκορ και «πειστικές» νίκες στα πρώτα νοκ-άουτ παιχνίδια των μεγάλων τουρνουά, σαν αυτές που έκαναν η Ισπανία και η Ολλανδία στη φάση των «16» του EURO 2024 κόντρα σε Γεωργία (4-1) και Ρουμανία (3-0) αντίστοιχα, δεν αποτελούν καλό... οιωνό για τη συνέχεια.

Από το 1986 κι έπειτα οι, 15 από τις 19 ομάδες που κέρδισαν τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα ενός EURO ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τρία ή περισσότερα γκολ αποκλείστηκαν στον επόμενο γύρο!

Τα αποτελέσματα αναλύθηκαν από τον Άλεξ Κρούμερ, αθλητικό οικονομολόγο και καθηγητή στο University College του Μόλντε της Νορβηγίας.

Η Ισπανία και η Ολλανδία ήταν οι μόνες ομάδες στη φάση των «16» του EURO 2024 που κέρδισαν με τρία ή περισσότερα γκολ διαφορά, κ έχουν πλέον μπροστά τους στους προημιτελικούς της διοργανώτρια Γερμανία και την Τουρκία.

Οι ομάδες που έχουν «σπάσει» το συγκεκριμένο στατιστικό είναι μόνο η Γερμανία (δύο φορές), η Βραζιλία και η Δανία. «Αυτά τα αποτελέσματα σημαίνουν ότι οι ομάδες δεν πρέπει να βασίζονται πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά μάλλον να προσαρμόζουν την προετοιμασία τους στον νέο αντίπαλο», είπε ο Κρούμερ.

Πρόσθεσε δε ότι ένας πιθανός λόγος για το μη φυσιολογικό ποσοστό των φαβορί που χάνουν στον επόμενο γύρο, θα μπορούσε να είναι η υπερβολική αυτοπεποίθηση κι ο εφησυχασμός απ’ τις μεγάλες νίκες τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.