Αθλητισμος

«Είκοσι χρόνια μετά μας κάνετε υπερήφανους»: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Εθνική του Euro 2004

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Εθνική του Euro 2004
Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Εθνική του Euro 2004 © Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Εθνική του Euro 2004 - «Είκοσι χρόνια μετά μας κάνετε υπερήφανους»

Είκοσι χρόνια μετά την 4η Ιουλίου του 2004, και τον θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, όπου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γράφοντας χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι βετεράνοι διεθνείς και το τότε προπονητικό επιτελείο, πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου όπου τους δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είκοσι χρόνια μετά, μας κάνετε υπερήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, τον βοηθό του Γιάννη Τοπαλίδη και τους παίκτες της ομάδας, ενώ ανέδειξε τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ότο Ρεχάγκελ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ότο Ρεχάγκελ © Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

«Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα σε πολλά επίπεδα, και για το ποδόσφαιρο και για το πρότυπο της υγιεινής ζωής και για άλλα ζητήματα. Θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά τι σημαίνει να είσαι σε μία ομάδα, να μοιράζεσαι ρόλους, να κάνεις πίσω για το καλό της ομάδας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά διδάγματα που πηγαίνουν πέρα και πάνω από το ποδόσφαιρο. Και σε αυτά νομίζω ότι μπορείτε να πείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία προέρχονται από τα δικά σας βιώματα», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι παίκτες της Εθνικής του 2004, που έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Legends 2004», εξέφρασαν τη συμφωνία τους στο να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκστρατείες για τέτοια θέματα που αφορούν ιδίως τους νέους.

«Λόγω των social media είναι πιο εύκολο το έργο μας, δηλαδή να επικοινωνήσουμε τα βιώματά μας, γιατί τα παιδιά θα μας βλέπουν ως μελλοντικά πρότυπά τους. Αλλά θα το κάνουμε με ποιον τρόπο; Να πούμε ότι δεν θα γίνουμε όλοι ποδοσφαιριστές. Να τους προετοιμάσουμε όχι μόνο αν θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές, αλλά πώς μπορούν να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από το ποδόσφαιρο», ανέφερε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Νίκος Νταμπίζας.

Μητσοτάκης στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004: «Μας κάνατε περήφανους»
Μητσοτάκης στους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004: «Μας κάνατε περήφανους» © Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους βετεράνους διεθνείς του Euro 2004

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι συνθήκες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι προσπάθειες αντιμετώπισης φαινομένων οπαδικής βίας. «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία νομίζω ότι για πρώτη φορά αποδίδει, να βάλουμε σε τάξη το θέμα της βίας στα γήπεδα. Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις, "φάγαμε πολύ ξύλο" όταν κλείσαμε τα γήπεδα, αλλά η εντύπωση την οποία έχω είναι ότι η επιστροφή στα γήπεδα έγινε με άλλες συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν όταν έκλεισαν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσο ο άλλος αισθάνεται ότι μπορεί να πάει και να δει ένα ματς χωρίς να αισθάνεται ότι μπαίνει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό το οποίο δυστυχώς όλοι σας παίζατε και σε άλλες εποχές, τόσο καλύτερο θα είναι. Και όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν super ανταγωνιστικό», προσέθεσε.

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους βετεράνους διεθνείς του Euro 2004
Όσα συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους βετεράνους διεθνείς του Euro 2004 © Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο υλοποιούμενο πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών σε αθλητικά κέντρα της χώρας, με επίκεντρο το ΟΑΚΑ, και επανέλαβε την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή, σε μόνιμη βάση, του τελικού του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ, παρουσία φιλάθλων, με τους ποδοσφαιριστές να σημειώνουν ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο τελικός του Κυπέλλου ποδοσφαίρου διεξάγεται στο εμβληματικότερο γήπεδο στην πρωτεύουσα.

Οι παίκτες της εθνικής προσέφεραν στον πρωθυπουργό αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές τους και τον προσκάλεσαν στον φιλικό αγώνα που θα δώσουν με την UEFA All-Stars, ομάδα επιλέκτων των ευρωπαϊκών γηπέδων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θρίαμβο της Ελλάδας, στη γενέτειρα του Ρεχάγκελ, το Έσσεν της Γερμανίας, στις 11 Ιουλίου.

Οι  θριαμβευτές πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι θριαμβευτές πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη © Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Νικοπολίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Κώστας Κατσουράνης, 'Αγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας, Στέλιος Βενετίδης, Βασίλης Λάκης και Φάνης Κατεργιαννάκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.