Αθλητισμος

Ανακοινώθηκε η καλύτερη πεντάδα της Basket League - Με τρεις «πράσινους» και δύο «ερυθρόλευκους»

Μονοπωλούν οι «αιώνιοι» τη λίστα με τους MVP της σεζόν - Πώς διαμορφώθηκε η ψηφοφορία

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Basket League: Η καλύτερη πεντάδα της σεζόν 2023-24 - Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού και δύο του Ολυμπιακού στη λίστα - Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.

Κορυφαίες ομάδες της Basket League ήταν για ακόμη μια χρονιά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, και για τον λόγο αυτό η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, την οποία ανακοίνωσε σήμερα (4/7) ο ΕΣΑΚΕ, συγκροτείται από παίκτες των δύο «αιωνίων».

Αναλυτικότερα, στην καλύτερη πεντάδα της Basket League συμπεριλαμβάνονται τρεις «πράσινοι» και συγκεκριμένα οι Κώστας Σλούκας, Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ, καθώς και δύο «ερυθρόλευκοι», οι Κώστας Παπανικολάου και Άλεκ Πίτερς.

Basket League: Ανακοινώθηκε η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι Κώστας Σλούκας, Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ του Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας Παναθηναϊκού AKTOR και οι Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς του Κυπελλούχου Ελλάδας και κατόχου του τίτλου του Super Cup Ολυμπιακού αποτελούν την ιδανική πεντάδα της Stoiximan Basket League για την σεζόν 2023-24!»

Πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες ο Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας είναι για τρίτη σερί αγωνιστική χρονιά μέλος της Καλύτερης Πεντάδας του Πρωταθλήματος και ο Παπανικολάου για δεύτερη συνεχή.

Ο κάπτεν των «πρασίνων» και Stoiximan MVP of the Season πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την θέση του point guard συγκεντρώνοντας 8 ψήφους (36,36%) ανάμεσα στους αρχηγούς και τους προπονητές των ομάδων της Stoiximan Basket League, με τον Τζο Ράγκλαντ του Περιστερίου bwin να είναι δεύτερος με 6 (27,27%).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Σλούκας πήρε 20 ψήφους (46,51%) και δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό AKTOR Τζέριαν Γκραντ με 11 (25,58%).

Ο αρχηγός της ομάδας του τριφυλλιού στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ψηφίστηκε από 920 χρήστες (37,46%), ενώ δεύτερος ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος του Άρη Midea με 508 (20,68%).

Χρονιά γεμάτη διακρίσεις για τον Κέντρικ Ναν

Στην παρθενική του σεζόν στη Stoiximan Basket League, ο Κέντρικ Ναν κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή με τον Παναθηναϊκό και ψηφίστηκε με σημαντικά ποσοστά μέλος της Καλύτερης Πεντάδας για την αγωνιστική χρονιά 2023-24.

Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR πήρε το 45,45% των προτιμήσεων (10 ψήφοι) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Stoiximan Basket League, με δεύτερο τον Χάντερ Χέιλ του Προμηθέα Πάτρας με 18,18% (4 ψήφοι).

Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων, ο Ναν ψηφίστηκε από το 83,72% (36 φήφοι) και δεύτεροι ήταν οι Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ του ΠΑΟΚ mateco, Χέιλ του Προμηθέα με δύο.

Στην ψηφοφορία του φίλαθλοι κοινού ο Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» συγκέντρωσε το 59,36% τω προτιμήσεων (1.458 ψήφοι) και δεύτερος ήταν ο Ρομπέρτο Γκάλινατ του Άρη Midea (8,88% και 218 ψήφοι).

Ο Κώστας Παπανικολάου επικράτησε στις ψηφοφορίες αρχηγών, προπονητών και δημοσιογράφων

Ο Κώστας Παπανικολάου επικράτησε στις ψηφοφορίες των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων και των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε 10 ψήφους (45,45%) ανάμεσα στους προπονητές και τους αρχηγούς των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League και δεύτερος ήταν ο Ρόνι Χάρελ του Άρη Midea με 4 (18,18%).

Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ο Παπανικολάου συγκέντρωσε 19 προτιμήσεις (44,18%) τρεις παραπάνω από τον Χάρελ που είχε 16 (37,20%).

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ήταν δεύτερος με 28,18% (692 ψήφοι) πίσω από τον Ιωάννη Παπαπέτρου του Παναθηναϊκού AKTOR που συγκέντρωσε το 31,27% των προτιμήσεων (768 ψήφοι).

Υψηλά ποσοστά για τον Άλεκ Πίτερς

Ο Άλεκ Πίτερς πρώτευσε επίσης στις ψηφοφορίες των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League και των δημοσιογράφων.

Στην ψηφοφορία των «κάπτεν» και των κόουτς του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο 29χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού συγκέντρωσε το 36,36% των προτιμήσεων (8 ψήφοι) και δεύτερος ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμνίσκας της ΑΕΚ Betsson με 22,72% (5).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. το ποσοστό του Πίτερς ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς το βασικό «τεσσάρι» των «ερυθρόλευκων» συγκέντρωσε το 55,81% (24). Δεύτερος ήταν ξανά ο Κουζμίνσκας με 18,6% (8 προτιμήσεις).

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Πίτερς ήταν δεύτερος με 22,15% (544 ψήφοι) πίσω από τον Ντίνο Μήτογλου του Παναθηναϊκού AKTOR (35,42%, 870).

Ματίας Λεσόρ: Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού στην καλύτερη πεντάδα

Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού AKTOR Ματίας Λεσόρ επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Stoiximan Basket League, ο Γάλλος σέντερ συγκέντρωσε το 50% των προτιμήσεων (11 ψήφοι) και δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του, σέντερ του Ολυμπιακού Μουσταφά Φαλ (4 ψήφοι, 18,18%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό του Λεσόρ προέκυψε στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων. Ο Γάλλος σέντερ ψηφίστηκε από το 76,74% (33 ψήφοι) και ακολούθησαν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Φαλ των «ερυθρόλευκων» που πήραν από 4 ψήφους (9,3%).

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Λεσόρ συγκέντρωσε το 60,75% των προτιμήσεων (1.492 ψήφοι) και δεύτερος με 13,27% (326 ψήφοι) ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.