Αθλητισμος

Βασίλης Σπανούλης: Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά

Πρεμιέρα για την Εθνική την Τετάρτη (21:00) στο Προολυμπιακό τουρνουά με φόντο το Παρίσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Σπανούλης: Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά
Βασίλης Σπανούλης: Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά © (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Προολυμπιακό Τουρνουά: Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη - Πρεμιέρα για την Εθνική την Τετάρτη (21:00)με φόντο το Παρίσι

Την ώρα που η Δομινικανή Δημοκρατία αντιμετώπιζε την Αίγυπτο, στον πρώτο αγώνα του Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ του Πειραιά, στο ίδιο γήπεδο, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η εθνική ακολουθούσε το πρόγραμμα προπόνησής της, πριν από τη δική της πρεμιέρα, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη (3/7), στις 21:00, με αντίπαλο τους νικητές σήμερα, Δομινικανούς.

Βασίλης Σπανούλης: Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά

«Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε προετοιμαστεί καλά», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά. «Αυτό που περιμένω είναι να δω αυτά που βλέπω στις προπονήσεις και που είδαμε στα φιλικά, με κάποιες βελτιώσεις σε άμυνα και επίθεση. Έχει σημασία να παρουσιαστούμε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε παρακολουθήσει τη Δομινικανή Δημοκρατία, είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως όλες που βρίσκονται εδώ. Κάθε αντίπαλος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, τίποτε άλλο», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσο για τα όπλα στα οποία ποντάρει η ελληνική ομάδα; «Η ομάδα μας βασίζεται πάνω από όλα στην άμυνα, είναι το DNA μας. Στηριζόμαστε επίσης στο ομαδικό μας παιχνίδι, στα φιλικά είχαμε μέσο όρο 30 ασίστ. Έχουμε ποιότητα, παιχνίδι και μέσα και έξω από το καλάθι, όλοι οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν και έχουμε πολύ μεγάλο μέγεθος. Κοιτάμε πώς να κερδίσουμε, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Το μυαλό μας είναι μόνο στο αυριανό παιχνίδι. Όταν περάσει αυτό, θα σκεφτούμε και το επόμενο», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αντετοκούνμπο συμφώνησε με τον προπονητή του για την αγωνιστική κατάσταση της ελληνικής ομάδας. «Νομίζω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Στο χρόνο που μας δόθηκε καταφέραμε να δεθούμε σαν σύνολο και το παιχνίδι της Τετάρτης θα είναι μια καλή δοκιμασία για μας. Ξέρουμε ότι η Δομινικανή Δημοκρατία διαθέτει κάποια γκαρντ με πολλή ποιότητα. Αν καταφέρουμε να τους σταματήσουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά μας και στο fast break. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε κάποιο άγχος. Όλοι οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε το παιχνίδι», υπογράμμισε ο διεθνής σέντερ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.