Αθλητισμος

Ο Κώστας Σλούκας MVP της σεζόν στην Basket League - «Η πιο επιτυχημένη χρονιά της καριέρας μου»

Ο 34χρονος αρχηγός του Παναθηναϊκού πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες - Το βίντεο της ΕΣΑΚΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Σλούκας: MVP της σεζόν 2023-24 στην Basket League - Η δήλωση του γκαρντ του Παναθηναϊκού και το βίντεο της ΕΣΑΚΕ.
MVP της σεζόν 2023-24 στην Basket League αναδείχθηκε ο Κώστας Σλούκας του Παναθηναϊκού © Eurokinissi/Μάρκος Χουζούρης

Κώστας Σλούκας: MVP της σεζόν 2023-24 στην Basket League - Η δήλωση του γκαρντ του Παναθηναϊκού και το βίντεο της ΕΣΑΚΕ.

Νέα διάκριση σε μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες για τον Κώστα Σλούκα, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της σεζόν 2023-24 στην Basket League.

Λίγο καιρό αφότου ο Κώστας Σλούκας είχε αποσπάσει τη συγκεκριμένη διάκριση και στο φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος και διαδέχεται στη σχετική λίστα τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στην Basket League για δύο σερί σεζόν (2021-22 και 2022-23).

Κώστας Σλούκας: Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στην Basket League 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος άσος πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του MVP της σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πήρε εννέα ψήφους (40,9%) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, έναντι 6 του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Κέντρικ Ναν (27,27%).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο Σλούκας συγκέντρωσε 18 προτιμήσεις (41,86%) έναντι 16 του Ναν (37,20%) και 4 του επίσης συμπαίκτη του στους «πράσινους» Τζέριαν Γκραντ (9,3%).

Τέλος, στην ψηφοφορία των φιλάθλων, ο Σλούκας πήρε 786 ψήφους (29,2%), αφήνοντας πίσω του τον Βασίλη Τολιόπουλο του Άρη με 502 (18,6%) και τον Ναν με 384 (14,28%).

Σλούκας: Η πιο πετυχημένη χρονιά της καριέρας μου

«Αποτελεί πάρα πολύ μεγάλη τιμή για εμένα το συγκεκριμένο βραβείο», δήλωσε ο Σλούκας για την ανάδειξη του σε MVP της σεζόν στην Basket League και συνέχισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές, τους προπονητές και τους φιλάθλους που με ψήφισαν. Πρόκειται για μια προσωπική ανταμοιβή, η οποία προφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς το σημαντικότερο όλων είναι η πορεία της ομάδας.

Η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη, η πιο πετυχημένη της καριέρας μου, καθώς βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και στην κορυφή της Ελλάδας. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Ειλικρινά, αισθάνομαι υπερήφανος που αποτέλεσα μέρος αυτής της χρυσής σελίδας στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι πήρα μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς, καθώς ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε. Ωστόσο, με την παρουσία του κόουτς, τη δική μου, αλλά και όλων των παιδιών καταφέραμε να κυριαρχήσουμε παντού».

Τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο της ομάδας, υπογραμμίζοντας:

«Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω πολύ για τη στήριξη που παρείχαν στην ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν πραγματικά ο "έκτος μας παίκτης" και μας έδωσε ώθηση ειδικά στις δύσκολες περιόδους που διανύσαμε και εν τέλει τον δικαιώσαμε. Είμαι βέβαιος πως η στήριξή τους θα είναι ανάλογη και την επόμενη σεζόν, όπου οι απαιτήσεις θα είναι ιδιαίτερα υψηλές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.