Αθλητισμος

Euro 2024: Με ήρωα τον τερματοφυλακα της η Πορτογαλία στα προημιτελικά

Ο Ντιογκο Κόστα έπιασε τρία πέναλτι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εuro 2024: Η Πορτογαλία πέρασε στην επόμενη φάση 

Με τον Πορτογάλο κίπερ να λέει "όχι" στον Σέσκο στο 114' και να πιάνει τρία πέναλτι στην διαδικασία (0-0 κ.δ. 3-0 πέναλτι), η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro2024.

Στις “8” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η Πορτογαλία, η οποία λύγισε στα πέναλτι (3-0) την Σλοβενία, με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα, που έπιασε τα πάντα. Παραλίγο μοιραίος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 100′.

Με το μαχαίρι στα… δόντια μπήκε η Πορτογαλία στο παιχνίδι, έχοντας τον πλήρη έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μπορεί να μην είχε τελική εντός στόχου, αλλά ήταν πιεστική με την Σλοβενία να μην μπορεί να αλλάξει περισσότερες από τρεις πάσες. Έκτοτε οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν το παιχνίδι πιο νευρικό και… χάλασαν την δημιουργία της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

H ομάδα του Μαρτίνεθ έγινε προβλέψιμη και σταμάτησε να δημιουργεί φάσεις. Στο 89′ ο Κριστιάνο είχε καλή στιγμή με τον Όμπλακ να τον κερδίζει ξανά. Η άμυνα της Σλοβενίας αμυνόταν υποδειγματικά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις. Στο 100′ ο Ντιόγκο Ζότα έπιασε κεφαλιά, με τον Όμπλακ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της παράτασης ο Ντιόγκο Ζότα έκανε κατά μέτωπο επίθεση, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ντρούκσιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρονάλντο με τον Όμπλακ να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να διατηρεί το μηδέν. Στο δεύτερο μέρος της παράτασης το παιχνίδι ήταν νευρικό με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ρίσκα. Στο 114′ ο Πέπε έκανε τραγικό λάθος, ο Σέσκο βρέθηκε απέναντι από τον Ντιόγκο Κόστα, με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση και να κρατάει… ζωντανή την ομάδα του. Μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι, με το παιχνίδι να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι.

Πηγή: ερτ