Αθλητισμος

Προολυμπιακό Τουρνουά 2024: Οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα της Εθνικής στο δρόμο για το Παρίσι

O οδηγός των αναμετρήσεων του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προολυμπιακό Τουρνουά 2024: Ο δρόμος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ

Το όνειρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στην Πόλη του Φωτός περνάει από το ΣΕΦ μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά. Η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει το παρών και τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο θα προσπαθήσει να πάρει το χρυσό εισιτήριο για το Παρίσι.

Προολυμπιακό Τουρνουά: Μέσω ΣΕΦ ο δρόμος για το Παρίσι

Το Προολυμπιακό Τουρνουά λαμβάνει χώρα στο ΣΕΦ και ξεκινάει την Τρίτη 2 Ιουλίου. Ο κόσμος έχει «αγκάλιασει» την προσπάθεια της Εθνικής καθώς είναι το φαβορί μαζί με την Σλοβενία για το «χρυσό» εισιτήριο στου Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό επιβεβαιώνεται καθώς τα μαγικά χαρτάκια για τον τελικό έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΚ.

Εκτός από την Ελλάδα, στο Προολυμπιακό Τουρνουά συμμετέχουν οι Αίγυπτο, Δομινικανή Δημοκρατία, Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία. Όλοι οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, 7 Ιουλίου. Από αυτές τις ομάδες η νικήτρια θα ετοιμάσει βαλίτσες για Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα της Εθνικής και του Προολυμπιακού Τουρνουά

Τρίτη 2/7

17.30 Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία
21.00 Σλοβενία-Κροατία

Τετάρτη 3/7

17.30 Κροατία-Νέα Ζηλανδία
21.00 Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα

Πέμπτη 4/7

17.30 Νέα Ζηλανδία-Σλοβενία
21.00 Ελλάδα-Αίγυπτος

Σάββατο 6/7

Ημιτελικός ανάμεσα στον 2ο του Group B και τον 1ο του Group A

Ημιτελικός ανάμεσα στον 1ο του Group B και τον 2ο του Group A

Κυριακή 7/7

21.00 Τελικός

Προολυμπιακό Τουρνουά: Η 12αδα της Εθνικής Ελλάδας

Ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να μην συμπεριλάβει στην αποστολή τους Νίκο Χουγκάζ και Μιχάλη Λούντζη, ενώ οι «εκλεκτοί» του Ελληνα προπονητή, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νικ Καλάθης, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαίτζάκης, Κώστας Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Μωραΐτης.