Αθλητισμος

Ποια ήταν η Εθνική Ελλάδας πριν το έπος του Euro 2004

Η πορεία της γαλανόλευκης πριν το ευρωπαϊκό

Debut
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποια ήταν η Εθνική Ελλάδας πριν από το έπος στην Πορτογαλία; Το Debut.gr παρουσιάζει την πορεία της Εθνικής πριν το 2004.

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποιήσε κάτι μοναδικό στο Euro 2004. Ποια όμως ήταν η Εθνική πριν από αυτό το έπος στην Πορτογαλία;

Ο εφιάλτης του 1994

Το 1994 η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, συμμετείχε σε τελική φάση Μουντιάλ, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στους προκριματικούς αγώνες τερμάτισε αήττητη στην πρώτη θέση του ομίλου της, πάνω από τη Ρωσία (προκρίθηκε ως δεύτερη) και την Ουγγαρία, δύο ομάδες που είχε αντιμετωπίσει και στην προηγούμενη πρόκρισή της, 14 χρόνια νωρίτερα, ενώ στον όμιλο συμμετείχαν επίσης η Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης όμως, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά και προκάλεσαν άσχημα σχόλια για την τότε ομάδα. Ωστόσο, οι αντίπαλοι της ήταν ορισμένες από τις πιο ισχυρές και φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης. Η Αργεντινή είχε στη σύνθεσή της τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα πριν τιμωρηθεί και ήταν ασταμάτητη έως τότε, η Βουλγαρία έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση, αποκλείοντας την κάτοχο του τροπαίου Γερμανία, ενώ και η Νιγηρία ήταν η νέα μεγάλη δύναμη της Αφρικής.

Διαβάστε την συνέχεια στο Debut.gr