Αθλητισμος

Euro 2004: Η Εθνική Ελλάδας και ο «έρωτας» της Ευρώπης

Ποιοι διεθνείς κέρδισαν μία θέση σε ομάδες της Ευρώπης

Debut.gr
Debut
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2004: Η Εθνική Ελλάδας και ο «έρωτας» της Ευρώπης
Euro 2004: Η Εθνική Ελλάδας και ο «έρωτας» της Ευρώπης © Eurokinissi

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η επιτυχία στο Euro 2004 έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες παίκτες ακόμα περισσότερο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης.

4 Ιουλίου 2004, η σημαντικότερη μέρα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! H Εθνική ομάδα του Όττο Ρεχάγκελ ολοκλήρωνε το θαύμα της Πορτογαλίας με την κατάκτηση του Euro 2004! Δεν ήταν απλά ένα θαύμα θαυμάτων. Ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη στην ιστορία των διεθνών διοργανώσεων.

Στον τελικό αγωνίστηκαν δεκατρείς. Στην καρδιά μας μπήκαν όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τόσο αυτοί που έπαιξαν αλλά και αυτοί που δεν έπαιξαν. Μας γέμισαν περηφάνια, μας έκαναν να γλεντάμε στους δρόμους και να μην σκεφτόμαστε τίποτα και κανέναν.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το μέγεθος εκείνης της επιτυχίας δεν συνηθίζεται. Ήταν, είναι και θα είναι μια απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία που άφησε άφωνη όλη την Ευρώπη και υποκλίθηκε στο μεγαλείο της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ.

Κάποιοι ήταν ήδη γνωστοί στο ευρωπαϊκό κοινό, ενώ κάποιοι άλλοι άνοιξαν μετά τα… φτερά τους προς το εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η επιτυχία έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες παίκτες ακόμα περισσότερο στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Διαβάστε στο Debut.gr ποιοι ποδοσφαιριστές κέρδισαν θέση στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.