Αθλητισμος

Ο Λαμίν Γιαμάλ πέρασε τις σχολικές εξετάσεις εν μέσω Euro 2024

Ο 16χρονος Ισπανός συνδυάζει το ποδόσφαιρο με το σχολείο στα γήπεδα της Γερμανίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λαμίν Γιαμάλ: Πέρασε στις εξετάσεις όσο είναι στο Euro 2024 - Ο 16χρονος Ισπανός συνδυάζει το ποδόσφαιρο με το σχολείο στα γήπεδα της Γερμανίας

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ένα από τα «διαμάντια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύερα πρότζεκτ στο χώρο και ήδη από τόσο μικρή ηλικία μνημονεύεται για το ταλέντο και τις επιδόσεις του. Στο Euro 2024 ήδη λάμπει εν μέσω και σχολικών εξετάσεων.

Ο Γιαμάλ έμαθε πως πέρασε τις σχολικές εξετάσεις, αποκτώντας το πτυχίο ESO ένα ισπανικό εκπαιδευτικό δίπλωμα ισοδύναμο με τις εξετάσεις GCSE στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σύστημα ESO στην Ισπανία σημαίνει «Educación Secundaria Obligatoria (Υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Ο 16χρονος άσος της Μπαρτσελόνα που έχει καταγωγή από το Μαρόκο και την Ισημερινή Γουϊνέα πήρε μαζί του στη Γερμανία τα βιβλία του για να διαβάσει και τα κατάφερε.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή ο ίδιος ο παίκτης, μέσω του ισπανικού ραδιοφώνου Onda Cero το βράδυ της Πέμπτης (27/6). «Μόλις βγήκα από την προπόνηση και μου είπαν ότι όλα πήγαν καλά. Πέρασα τις εξετάσεις και έχω τον τίτλο του ESO τώρα» ήταν τα λόγια του παίκτη των «μπλαουγκράνα».

Πηγή: gazzetta