Αθλητισμος

Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου 1997, ο Μάικ Τάισον δάγκωσε το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ

Το παρελθόν τους, η τιμωρία του Τάισον και η συγγνώμη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου, ο Μάικ Τάισον δάγκωσε το αυτί του Χόλιφιλντ - Το παρελθόν τους, η τιμωρία του Τάισον και η συγγνώμη

Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου 1997, έλαβε χώρα η αναμέτρηση μποξ για το πρωτάθλημα βαρέων βαρών της WBA μεταξύ Μάικ Τάισον και Εβάντερ Χόλιφιλντ, που έμεινε στην ιστορία με την ονομασία "The Sound and the Fury" και μετέπειτα ως "The Bite Fight". Ένας «τίτλος», ο οποίος δόθηκε στον αγώνα λόγω της πρωτοφανούς επίθεσης του Μάικ Τάισον στον αντίπαλό του, του οποίου δάγκωσε το αυτί.

Το παρελθόν των δύο αθλητών

Χόλιφιλντ και Τάισον δεν βρίσκονταν για πρώτη φορά στο ρινγκ. Ένα χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 1996, ο Χόλιφιλντ είχε στεφθεί νικητής όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης σταμάτησε τον αγώνα υπέρ του στον 11ο γύρο. Αποτέλεσμα, ο Χόλιφιλντ να στεφθεί για τρίτη φορά πρωταθλητής βαρέων και να ακολουθήσει πλήθος καταγγελιών κάτι που ανάγκασε τους διοργανωτές να «κλείσουν» την ρεβάνς.

Έτσι, ο Μάικ Τάισον και ο Εβάντερ Χόλιφιλντ φόρεσαν ξανά τα γάντια τους στις 28 Ιουνίου 1997 με έναν και μοναδικό στόχο. Τη νίκη.

Στον τρίτο γύρο του, ωστόσο, ο αγώνας διεκόπη αφού ο Μάικ Τάισον δάγκωσε στο αυτί τον αντίπαλο του και ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς και να του αφαιρέσει δυο βαθμούς. Παρόλα αυτά, ο Μάικ Τάισον το ξαναέκανε με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα.

Μάλιστα, το δάγκωμα στο αυτί του Χόλιφιλντ ήταν αρκετά σοβαρό αφού ο Τάισον είχε αφαιρέσει ολόκληρο κομμάτι από το δεξί του αυτί. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως μετά τον αγώνα, άρχισαν ταραχές στην αρένα και πολλοί από τους παρευρισκομένους έφυγαν τραυματισμένοι.

Η εν λόγω αναμέτρηση αυτή αγοράστηκε από 1.990.000 ανθρώπους και από τότε μέχρι και το 2007 αποτελεί ρεκόρ πωλήσεων για ένα pay per view.

Η συγγνώμη του Τάισον

Ο Μάικ Τάισον δύο ημέρες μετά την αναμέτρηση, ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και ζήτησε να μην του απαγορευτεί να αγωνίζεται εφ' όρου ζωής.

Τον Ιούλιο του 1997 η ‘αδεια πυγμαχίας του ακυρώθηκε από την πολιτεία της Νεβάδα. Επιπλέον πλήρωσε πρόστιμο τριών εκατομμυρίων δολαρίων και τα έξοδα της ακρόασης.

Η ανάκληση της άδειάς του δεν ήταν νόμιμη και η επιτροπή ψήφισε 4-1 για να αποκατασταθεί η άδεια πυγμαχίας του στις 18 Οκτωβρίου του 1998.

Μάικ Τάισον: «Το αυτί του Χόλιφιλντ είχε γεύση γαϊδάρου»

Προ διετίας σε συνέντευξή του, ο Μάικ Τάισον μίλησε ξανά για το δάγκωμα αποκαλύπτοντας και τη γεύση που είχε το αυτί του Χόλιφιλντ.

«Το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ έχει γεύση γάιδαρου. Τα Mike Bites (ζελεδάκια στο σχήμα του κομμένου αυτιού που πουλάει ο Τάισον) έχουν καλύτερη γεύση από το αυτί του».