Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Ολλανδού που βίασε 12χρονη

Όταν ο ίδιος ήταν 19 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Ολλανδού που βίασε 12χρονη
© Νetherlands Beach Volley Association/FB

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Ολλανδού που βίασε 12χρονη

Ένας Ολλανδός διεθνής παίκτης του μπιτς βόλεϊ που φυλακίστηκε για τον βιασμό μιας 12χρονης Βρετανίδας μαθήτριας θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Ο Steven Van de Velde, ο οποίος ήταν 19 ετών κατά τη στιγμή του περιστατικού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες βιασμού σε βάρος μιας ανήλικης που γνώρισε αφού ταξίδεψε από το Άμστερνταμ τον Αύγουστο του 2014. Το κορίτσι -το οποίο γνώρισε και με το οποίο συνομίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- βιάστηκε στο Milton Keynes.

Ο Van de Velde συμβούλεψε την ανήλικη να πάρει το χάπι της επόμενης μέρας, καθώς δεν είχαν χρησιμοποιήσει αντισύλληψη. Ήταν η επίσκεψή της σε κλινική που ενεργοποίησε τις αρχές, οι οποίες επενέβησαν λόγω της νεαρής ηλικίας του κοριτσιού.

Ο Van de Velde επέστρεψε στην Ολλανδία, αλλά εκδόθηκε και συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2016. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Aylesbury Crown τον επόμενο μήνα μέσω βιντεοκλήσης και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο, ο αθλητής είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ολλανδία για να ολοκληρώσει την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα χρόνο.

Μετά την πρόωρη αποφυλάκιση του το 2017, ο Van De Velde δήλωσε: «Θέλω να διορθώσω όλες τις ανοησίες που γράφτηκαν για μένα όταν ήμουν φυλακισμένος. Δεν διάβασα τίποτα από αυτά, επίτηδες, αλλά καταλαβαίνω ότι ήταν αρκετά άσχημα, ότι με έχουν στιγματίσει ως σεξουαλικό τέρας, ως παιδόφιλο. Αυτό δεν είμαι, πραγματικά δεν είμαι. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για μένα, αλλά είναι δίκαιο να γνωρίζουν και τη δική μου πλευρά της ιστορίας».

Πηγή: LBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.