Αθλητισμος

Euro 2024: Ιστορική πρόκριση για τη Σλοβενία μετά το 0-0 με την Αγγλία

Εκτός συνέχειας η Σερβία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2024: Ιστορική πρόκριση για τη Σλοβενία μετά το 0-0 με την Αγγλία
Euro 2024: Ιστορική πρόκριση για τη Σλοβενία μετά το 0-0 με την Αγγλία © EPA/YOAN VALAT

Euro 2024: Ιστορική πρόκριση της Σλοβενίας μετά το 0-0 με την Αγγλία - Εκτός συνέχειας η Σερβία

Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Αγγλία και η Σλοβενία στο «RheinEnergieStadion» της Κολονίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του EURO 2024, με τους Άγγλους να δείχνουν ξανά πολύ κακή κι «αναιμική» εικόνα, αλλά να παίρνουν εντέλει μετά... κόπων και βασάνων την πρώτη θέση στον όμιλο, την ώρα που οι Σλοβένοι πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση, περνώντας -ως τρίτοι, με τρεις ισοπαλίες- για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO.

Τόσο η Αγγλία, όσο και η Σλοβενία θα χρειαστεί να περιμένουν τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου, για να δουν πως θα οριστικοποιηθούν τα «σταυρώματα» στη φάση των «16».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29e9vrkjb29)

Euro 2024: Ιστορική πρόκριση για τη Σλοβενία μετά το 0-0 με την Αγγλία 

Οι Σλοβένοι μπήκαν στο γήπεδο χωρίς φόβο απέναντι στην Αγγλία και είχαν την πρώτη τελική στο ματς όταν στο 5’ το σουτ του Σέσκο βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίκφορντ. Στο 20’ οι Άγγλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Τρίπιερ «σέρβιρε» προς τον Σάκα που σκόραρε, όμως το τέρμα του επιθετικού της Άρσεναλ δεν μέτρησε, διότι ο μπακ της αγγλικής ομάδας ήταν οφσάιντ πριν τη σέντρα.

Στο 31’ το φαλτσαριστό σουτ του Κέιν δεν δυσκόλεψε τον Όμπλακ που μπλόκαρε σταθερά, ενώ αντίστοιχα καλή αντίδραση είχε ο πολύπειρος γκολκίπερ και στο απευθείας φάουλ του Φόντεν στο 35’. Στο 41’ μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κέιν έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, όμως κάθε προσπάθειά της σταματούσε πάνω στην άριστα οργανωμένη άμυνα των Σλοβένων, οι οποίοι έψαχναν τη δική τους... στιγμή στην αντεπίθεση, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ένα σουτ του Ράις που πέρασε λίγο άουτ ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή της Αγγλίας έως το 75’, με τους Σλοβένους να κρατούν ως το τέλος το πολύτιμο 0-0 που τους έφερε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO, παρά το πλασέ του Πάλμερ στο 90’+2’ που βρήκε έτοιμο τον Όμπλακ.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως στη φάση των νοκ-άουτ, η Σλοβενία θα στερηθεί τον Γιάνζα που συμπλήρωσε κάρτες.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: Τρίπιερ, Γκουέχι, Φόντεν - Γιάνζα, Μπιγιόλ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Μέινο), Μπέλινγχαμ, Σακά (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (90’+1’ Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Γκόρενς-Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).

Euro 2024: Ισοπαλία που γέμισε χαμόγελα τη Δανία

Η Δανία συνεχίζει να γράφει Ιστορία, καθώς για δεύτερο σερί EURO θα δώσει το «παρών» στα νοκ άουτ! Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με τη Σερβία στο Μόναχο (0-0), κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει σε έναν αγώνα δίχως αύριο την ισχυρή Γερμανία στο Ντόρτμουντ (29/6). Στον αντίποδα, οι Σέρβοι αποχαιρετούν ως ουραγοί της διοργάνωση, παραμένοντας χωρίς νίκη σε μεγάλη διοργάνωση από το 2018 και το 1-0 επί της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χιούλμαντ συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στο νοκ άουτ της Δανίας.

Η Δανία είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή, μέτρησε πέντε ευκαιρίες για γκολ, αλλά το... άτσαλο τελείωμα των φάσεων της δεν της επέτρεψε να πάρει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, απέναντι σε μία Σερβία που έδειχνε «υπνωτισμένη» και δεν απείλησε σε κανένα σημείο τους αντιπάλους της.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5΄ ο Βιντ υποχρέωσε τον Ραΐκοβιτς στην πρώτη του επέμβαση, ενώ στο 16΄ ο Μπα πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μέλε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Δανοί συνέχισαν την πίεση και πέντε λεπτά αργότερα ο Έρικσεν επιχείρησε δυνατό σουτ, με τον Ραΐκοβιτς να βρίσκει την μπάλα με τα δάχτυλα και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στο 23΄ ο Βιντ παραβίασε τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε βγει άουτ πριν βρει δίχτυα ο Δανός.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το πρώτο 45λεπτο ισόπαλες, δίχως τέρματα.

Η εκκίνηση της επανάληψης ήταν... καρμπόν του πρώτου μέρους, με τη Δανία να μπαίνει πάλι... ορεξάτη και να ψάχνει το τέρμα με το... καλησπέρα, με καλύτερη στιγμή αυτή του 48΄, όταν μετά από εντυπωσιακό γύρισμα του Μπα, ο Μιχαΐλοβιτς απομάκρυνε έγκαιρα δίνοντας τέλος στα όνειρα των αντιπάλων.

Έξι λεπτά αργότερα, πάντως, ήταν η σειρά της Σερβίας να... μιλήσει, όταν ο Τάντιτς πέρασε στον Γιόβιτς, με τον τελευταίο να παραβιάζει την εστία του Σμάιχερ με... συμμετοχή του Βέστεργκαρντ (αυτογκόλ), αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο Γιόβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανέβασε ταχύτητα, αλλά η έκπληξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ... Στο 81΄ και μετά από κλέψιμο του Βλάχοβιτς που μοίρασε στον Μίτροβιτς, ο τελευταίος δοκίμασε να γράψει το 1-0 με πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 83΄ οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι μετά από πέσιμο του Μίτροβιτς (τράβηγμα φανέλας από Μάλε) στην περιοχή, χωρίς όμως αντίκρισμα...

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με τη... μοίρα τους, με τους Δανούς πάντως να αποχωρούν με χαμόγελα και να προετοιμάζονται για τα νοκ άουτ.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Κίτρινες: Βιντ, Χιούλμαντ - Μιλένκοβιτς, Μίτροβιτς

Οι συνθέσεις:

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77΄ Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77΄ Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88΄ Πόουλσεν ), Βιντ (46΄ Όλσεν), Χέιλουντ (59΄ Ντόλμπεργκ).
ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73΄ Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67΄ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46΄ Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46΄ Τάντιτς), Λούκιτς (87΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.