Αθλητισμος

Euro 2024: Το Βέλγιο κέρδισε τη Ρουμανία - Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στον 5ο όμιλο

Τα γκολ της αναμέτρησης - Ισόβαθμες οι τέσσερις ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2024: Το Βέλγιο κέρδισε τη Ρουμανία 2-0 στον αγώνα του 5ου ομίλου - Ανοιχτό το σενάριο της πρόκρισης για τέσσερις ομάδες.
Το Βέλγιο νίκησε τη Ρουμανία 2-0 στον αγώνα του 5ου ομίλου για το Euro 2024 © EPA/Mohamed Messara

Euro 2024: Το Βέλγιο κέρδισε τη Ρουμανία 2-0 στον αγώνα του 5ου ομίλου - Ανοιχτό το σενάριο της πρόκρισης για τέσσερις ομάδες. 

Μετά την αναπάντεχη ήττα στην πρεμιέρα του Euro 2024, το Βέλγιο νίκησε με σκορ 2-0 τη Ρουμανία στην Κολωνία και ο 5ος όμιλος λαμβάνει νέο ενδιαφέρον ενόψει της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης της διοργάνωσης. 

Euro 2024: Το Βέλγιο κέρδισε τη Ρουμανία 2-0 στον αγώνα του 5ου ομίλου - Ανοιχτό το σενάριο της πρόκρισης για τέσσερις ομάδες.
Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση του Βελγίου στην επόμενη φάση του Euro 2024 © EPA/Mohamed Messara

Euro 2024: Το Βέλγιο κέρδισε τον «δίχως αύριο» αγώνα με τη Ρουμανία

Μετά και το πρώτο τρίποντο της Ουκρανίας επί των Σλοβάκων στο παιχνίδι που έγινε την Παρασκευή (21/6), οι τέσσερις ομάδες του γκρουπ έχουν από 3 βαθμούς και όπως γίνεται αντιληπτό, τα πάντα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα (26/6) στα ματς, Βέλγιο-Ουκρανία και Ρουμανία-Σλοβακία. 

Η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο έπαιζε το μέλλον της στο τουρνουά απέναντι στους Βαλκάνιους, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση σε κορυφαία διοργάνωση. Κανείς στους «κόκκινους διαβόλους» δεν ήθελε να σκεφτεί το ενδεχόμενο της δεύτερης ήττας σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 1930, κάτι που τελικά δε συνέβη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d26u8qb9w03l)

Μπορεί ο Ρομέλου Λουκάκου να μην σκόραρε σε τελική φάση κορυφαίου τουρνουά για 12η φορά και να μένει άσφαιρος για δύο σερί ματς των γκρουπ για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, παρόλα αυτά από δική του ασίστ στο 2' ο Τίλεμανς με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d26vpmt4zi01)

Και καθώς οι Ρουμάνοι δεν μπόρεσαν στο καλό τους διάστημα να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, με καλύτερη στιγμή αυτή του 5ου λεπτού με την κεφαλιά του Μπούρκα που εξουδετέρωσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Καστέλς, το Βέλγιο θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς στο 18' με το σουτ του Λουκεμπάκιο που βρήκε σε ετοιμότητα τον Νίτσα.

Ευκαιρία για τη Ρουμανία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία σημαντική στιγμή για τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα στο 48' ο Ντράγκους κέρδισε την κόντρα στη μεσαία γραμή και ο Μιχάιλα έφυγε μόνος του με μέτωπο προς προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο 56' ο Νίτα μπλόκαρε τη μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε από το ημικύκλιο της περιοχής. Το γκολ που ψάχνει από την 1η αγωνιστική ο Ρομέλου Λουκάκου το πέτυχε στο 64' από την εξαιρετική πάσα του Ντε Μπρόινε, ωστόσο, όπως έγινε και στο ματς με τη Σλοβακία με τα δύο που πέτυχε και δε μέτρησαν, έτσι και το σημερινό, καθώς ο Βέλγος στράικερ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Ασίστ Καστέλς και 2-0

Απίστευτη ευκαιρία έχασε στο 68΄ η Ρουμανία, όταν ο Μαν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Καστέλς, με τον γκολκίπερ του Βελγίου να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά και στο 80' τα πάντα τελείωσαν. Το ελεύθερο του γκολκίπερ Καστέλς μετατράπηκε σε ασίστ για τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος έβαλε πλάτη τον Ντραγκούσιν και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d26syoo1yf2x)

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Λουκεμπάκιο - Μάριους Μάριν, Μπάνκου 

Οι ενδεκάδες:

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστίλς, Καστάν, Φαές, Βερτόνγκεν, Ντοκού (72' Καράσκο), Τεάτ (77' Ντεμπάστ), Τίλεμανς (72' Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο (56' Τροσάρ), Λουκάκου

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Εντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτσιου (89' Σορέσκου), Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν (67' Ολάρου), Ραζβάν Μάριν, Στάντσιου, Μιχάιλα (68' Χάτζι), Μαν, Ντράγκους (81' Αλιμπεκ)

Euro 2024: Το πρόγραμμα των αγώνων σήμερα (23/6)

Η φάση των ομίλων του Euro 2024 μπαίνει στην τελική ευθεία σήμερα Κυριακή (23/06), με τις ομάδες του Α' γκρουπ (Γερμανία, Ελβετία, Σκωτία, Ουγγαρία) να κάνουν ό,τι μπορούν για να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τη φάση των «16».

Ο αγώνας Σκωτία - Ουγγαρία θα διεξαχθεί στη Στουτγκάρδη και πρόκειται να αρχίσει στις 22:00. Μάλιστα, θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση τόσο από την ΕΡΤ3 όσο και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX

Την ίδια ώρα, ο αγώνας Ελβετία - Γερμανία θα διεξαχθεί στη Φρανκφούρτη και θα μεταδοθεί επίσης σε απευθείας σύνδεση τόσο από την ΕΡΤ3 όσο και διαδικτυακά μέσω του ERTFLIX.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.