Αθλητισμος

Euro 2024: Λύτρωση για την Αλβανία - Ισοφάρισε την Κροατία στο 90+5' (2-2)

Με τρομερό γκολ του Γιασούλα στις καθυστερήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euro 2024: Λύτρωση για την Αλβανία - Ισοφάρισε την Κροατία στο 90+5' (2-2)

Η Αλβανία, που προηγήθηκε και είδε την Κροατία μέσα σε δύο λεπτά να κάνει το 2-1, άντεξε στην πίεση και με λυτρωτή τον Γιασούλα ισοφάρισε 2-2, εξασφαλίζοντας έναν σημαντικό βαθμό στον 2ο όμιλο του Euro 2024.

Φωτιά στον 2ο όμιλο μετά την ισοφάριση της Αλβανίας

Σe ένα ματς θρίλερ έτσι όπως εξελίχθηκε η ανώτερη Αλβανία άντεξε στην πίεση της Κροατίας στο δεύτερο μέρος και παρότι είδε την ομάδα του Ντάλιτς να κάνει το 1-2 με δύο γκολ σε δύο λεπτά, πάλεψε μέχρι τέλους και με λυτρωτή τον Γιασούλα, ισοφάρισε στο 90+5' σε 2-2, βάζοντας φωτιά στον 2ο όμιλο.

Η Κροατία παρουσιάστηκε κατώτερη στο πρώτο μέρος, με την Αλβανία να είναι κυρίαρχη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 0-1. Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο έχοντας μόλις μία τελική, με τον Θωμά Στρακόσια να μην απειλείται.

Η ομάδα του Σιλβίνιο βρέθηκε ωστόσο, στο δεύτερο μέρος με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο εορτάζων Κράμαριτς αρχικά ισοφάρισε στο 74' για να κάνει στη συνέχεια ένα "δώρο" ο Γιασούλα και να δώσει προβάδισμα στην Κροατία.

Ο ίδιος όμως, παίκτης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με τρομερό γκολ στο 90+5' ισοφάρισε σε 2-2.'

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς (46' Πάσαλιτς), Μάγερ (46' Σούτσιτς), Κράμαριτς, Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι (73' Γιασούλα), Ασάνι (64' Σεφέρι), Μανάι, Μπαϊράμι.