Αθλητισμος

Εθνική Ελλάδας: Σήμερα το φιλικό με την Μάλτα

Στις 19:00 η αναμέτρηση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εθνική Ελλάδας: Σήμερα το φιλικό με την Μάλτα - Στις 19:00 η αναμέτρηση

Την Εθνική ομάδα της Μάλτας θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας στην «MGG Arena» του Γκρόντιγκ της Αυστρίας το απόγευμα της Τρίτης (11/06/2024, 19:00), σε φιλικό αγώνα. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, ειδικά η ελληνική ομάδα που διάγει τη μετά Πογέτ εποχή της και θα την οδηγήσει ως υπηρεσιακός τεχνικός ο προπονητής των Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος.

Με τη διαδικασία ανεύρεσης του διαδόχου στον πάγκο να έχει παγώσει λόγω των επικείμενων εκλογών στην ΕΠΟ, η «γαλανόλευκη» ομάδα έκανε καλή εμφάνιση την περασμένη Παρασκευή στο «Μπορούσια Παρκ» απέναντι στη διοργανώτρια του EURO 2024, Γερμανία, παρά την ήττα (1-2) στο τέλος του αγώνα.

Ευνοϊκή η παράδοση για την Εθνική Ελλάδας

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Εθνική Ελλάδας, που σε συνολικά έντεκα παιχνίδια μετρά 7 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, με τα τέρματα 24-7 υπέρ της. Ωστόσο, η μοναδική νίκη των Μαλτέζων (1975) κόστισε τη μοναδική ήττα της Ελλάδας στον προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου Εθνών με Δυτική Γερμανία και Βουλγαρία και τον αποκλεισμό από τα τελικά, καθώς η Ελλάδα υστερούσε στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς στην πρώτη θέση.

Η Μάλτα, με προπονητή τον Ιταλό Μικέλε Μαρκολίνι, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό, αν και προέρχεται από την πρόσφατη «φιλική» συντριβή (1-7) απέναντι στην Τσεχία. Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει έναν σταθερό κορμό και αυτό τη βοηθά να στέκεται με αξιώσεις απέναντι σε κάθε αντίπαλο.