Αθλητισμος

Καραλής: Νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ

Ελίνα Τζένγκο: «Στον τελικό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό» - Οι δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη
Ο Εμμανουήλ Καραλής και η Ελίνα Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη

Καραλής-Τζένγκο: Οι δηλώσεις για τις προκρίσεις στους τελικούς στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

O Eμμανουήλ Καραλής μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή του στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης. Ο άλτης του Χάρη Καραλή θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού θ' αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, καθώς πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο στο ντεμπούτο του, έμεινε στα 5,55 μ. και εκτός τελικού.

Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Δικαίως αποτελεί έναν από τους αθλητές, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο αγώνισμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1w98r4vmqtt)

Οι δηλώσεις του Γιάννη Καραλή

Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. με συνολικά 12 άλτες να υπερβαίνουν αυτό το ύψος. Ο Καραλής στο πρώτο του άλμα στα 5,45 μ έπεσε και γύρισε ελαφρά το πόδι του, καθώς πάνω στην προσπάθεια ριπή ανέμου του χάλασε το άλμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1w8r4d4qjpt)

«Ήθελα να σας αγχώσω λίγο,» είπε χαμογελώντας ο αθλητής όταν έφτασε στη μεικτή ζώνη και έπειτα εξήγησε τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο. «Γενικά είχε κακό άνεμο που μου χάλασε τις προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Μετά το δεύτερο άκυρο μου ήρθε στο μυαλό μου ο αγώνας της Βουδαπέστης, ωστόσο όταν έρχονται αυτές οι στιγμές προσπαθώ να μη σκέφτομαι αρνητικά. Μπροστά μου μία ημέρα να ξεκουραστώ και να δω αν το πόδι έχει κάτι,» είπε αρχικά ο Εμμανουήλ Καραλής και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ καλά, νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσει τη διάκριση».

Οι δηλώσεις της Ελίνας Τζένγκο

Μετά την άνετη πρόκρισή της στον τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης, η Ελίνα Τζένγκο δήλωσε: «Ο αγώνας ήταν ξεκούραστος. Αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Χρειάστηκα μόνο μια βολή. Έγινε ένα μπέρδεμα. Νομίζαμε ότι είχαμε πιάσει το όριο τελικά με νέα μέτρηση δεν το είχα πιάσει. Δεν με επηρέασε καθόλου αυτό γιατί η βολή ήταν αρκετή για να μπω στον τελικό,» τόνισε η Τζένγκο και συνέχισε αναφερόμενη στον τελικό: «Στον τελικό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Η σεζόν τώρα ξεκινάει ουσιαστικά. Θέλω να μπω συγκεντρωμένη όπως μπήκα στον προκριματικά».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1w9wjnnppa9)

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ χρειάστηκε μία βολή, η οποία μάλιστα από λάθος των διοργανωτών αρχικά δόθηκε 60,63 μ., επίδοη που ήταν πάνω από το όριο πρόκρισης για τον τελικό. Στη συνέχεια όμως μετρήθηκε και πάλι στα 60,48 μέτρα. H Τζένγκο βελτίωσε το φετινό της 60,43 μ. και έστειλε για τρίτη φορά φέτος το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η 22χρονη συνεχίζει έτσι την πολύ καλή παράδοση της χώρας στο αγώνισμα και δείχνει έτοιμη για μια καλή παρουσία στον τελικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.