Αθλητισμος

Αθλήτρια του βάδην πανηγύρισε πρόωρα… και τελικά έχασε τον τίτλο (Βίντεο)

Η αντίπαλός της την προσπέρασε 2 μέτρα πριν τον τερματισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2 αθλητριες τρεχουνε
Η Ισπανίδα Λάουρα Γκαρθία-Κάρο έχασε από την Ουκρανή Λιουντμίλα Ολιάνοφσκα © Χ/EuroAthletics

Αθλήτρια του βάδην πανηγύρισε πρόωρα… και τελικά έχασε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2024 (Βίντεο)

Η Ισπανίδα αθλήτρια του βάδην Λάουρα Γκαρθία-Κάρο έβγαλε τη γλώσσα της και έσφιξε τη γροθιά της στον αέρα νομίζοντας ότι είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποίησε ότι την είχαν προσπεράσει.

Λάουρα Κάρο: Πρέπει να αφομοιώσω αυτό που συνέβη και να γιατρέψω την καρδιά μου

Η 29χρονη αθλήτρια ήταν πεπεισμένη ότι είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση στα τελευταία πέντε μέτρα του βάδην 20 χιλιομέτρων γυναικών στο «Ολίμπικο» της Ρώμης την Παρασκευή.

Αλλά η χαρά της Γκαρθία-Κάρο για την κατάκτηση ενός μεταλλίου μετατράπηκε σε... τρόμο, όταν κοίταξε στα δεξιά της και είδε την Ουκρανή Λιουντμίλα Ολιάνοφσκα να κλείνει τη διαφορά μεταξύ τους.

Η Ουκρανή προσπέρασε την Γκαρθία-Κάρο μόλις δύο μέτρα πριν τον τερματισμό.

«Είμαι αρκετά απογοητευμένη. Στο πρώτο μέρος της κούρσας υπέφερα, αλλά ανέκαμψα και στα τελευταία 10 μέτρα νόμιζα ότι το είχα, αλλά δεν το είχα», δήλωσε η Γκαρθία-Κάρο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τώρα πρέπει να αφομοιώσω αυτό που συνέβη και να γιατρέψω την καρδιά μου», πρόσθεσε.

Ολιάνοφσκα: Ήθελα να κερδίσω αυτό το μετάλλιο για την Ουκρανία

Η 31χρονη Ολιάνοφσκα εξέτισε τετραετή αποκλεισμό λόγω ντόπινγκ μεταξύ 2015 και 2019. Δήλωσε ενθουσιασμένη που κέρδισε το μετάλλιο για την Ουκρανία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.

«Είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή για μένα», δήλωσε η Ουκρανή αθλήτρια. «Φυσικά, ήμουν κουρασμένη στο τελευταίο χιλιόμετρο και στα τελευταία μέτρα, αλλά ήθελα τόσο πολύ να κερδίσω αυτό το μετάλλιο για τη χώρα μου».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία. Προπονούμαστε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ήταν πολύ δύσκολη η προετοιμασία, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να φέρω ένα μετάλλιο στην πατρίδα μου. Αυτό ήταν που με έσπρωχνε περισσότερο στον τερματισμό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.