Αθλητισμος

Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον Αταμάν από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ

Τιμωρήθηκε και ο Παναθηναϊκός AKTOR

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αταμάν: Πρόστιμο 10.000 ευρώ για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό - Τιμωρήθηκε και ο Παναθηναϊκός AKTOR 

Με πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για πράξεις και δηλώσεις που συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος. Απαλλάχθηκε από την πειθαρχική κατηγορία ο Δημήτρης Κοντός.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός AKTOR τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ θα κληθεί να καταβάλλει ακόμα 1.400 ευρώ για υβριστικά συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός με έγγραφό της προς τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ ζήτησε χθες (6.06) την τιμωρία του Εργκίν Αταμάν, του Δημήτρη Κοντού και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Επιβάλλεται

Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ): α) την ποινή της επίπληξης καθώς και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ για κάθε μία από τις 2 προειδοποιήσεις που έλαβαν χώρα, εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών, για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και β) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις του προπονητή της οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος, παραπτώματα τα οποίο αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 120/6-6-2024 κλήση και αφορά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα τηςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), που διεξήχθη την 5-6-2024.
Επιβάλλει στον ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ, προπονητή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για πράξεις και δηλώσεις οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος κατά τον ως άνω αγώνα και
Απαλλάσσεται ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ για την πειθαρχική κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης του άρθρου 74 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2023-2024 πειθαρχική κατηγορία κατά τον ως άνω αγώνα.


Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για την ίδια ως άνω πειθαρχική κατηγορία (Δ. Κοντού) κατά τον ως άνω αγώνα».

Γιατί κατηγόρησε τον προπονητή των «πρασίνων» η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ προχώρησε σε καταγγελία στον Αθλητικό Δικαστή, με την οποία ζητούσε την τιμωρία του προπονητή του Παναθηναϊκού, του Basketball and Communication Director της «πράσινης» ΚΑΕ αλλά και της διοίκησης της ομάδας.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά τον Τούρκο προπονητή γίνεται λόγος για δυσφήμηση του αθλήματος για τα όσα έλεγε στον έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στον Δημήτρη Κοντό αλλά και για το ειρωνικό του χειροκρότημα στους διαιτητές του ντέρμπι, ζητώντας την τιμωρία τους, ενώ ζήτησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός και την τιμωρία του «τριφυλλιού» ενόψει του Game 3.

Ο Παναθηναϊκός έχασε με το... καλησπέρα το πλεονέκτημα της έδρας στους Τελικούς της Α1 Ανδρών/Basket League, βλέποντας τον Ολυμπιακό να περνάει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 89-84 και τον τεχνικό των «πράσινων» Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται στο 1:50 πριν από τη λήξη, αντικρίζοντας δεύτερη τεχνική ποινή στον αγώνα, μετά από διαμαρτυρίες του για τα βήματα που χρεώθηκαν στον Ντίνο Μήτογλου.

Ο Τούρκος προπονητής, αφού χειροκρότησε ειρωνικά τους τρεις διαιτητές του χθεσινοβραδινού ντέρμπι (Παπαπέτρου, Καρπάνος, Θεονάς) για τις αποφάσεις τους, στη συνέχεια πήρε σε έξαλλη κατάσταση την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Μάλιστα, ο Αταμάν την ώρα που περπάταγε απηυδισμένος στον διάδρομο του ΟΑΚΑ μονολογούσε: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί στο ποδόσφαιρο σφυρίζουν ξένοι διαιτητές».