Αθλητισμος

Νίκη Τσιτσιπά στο Roland Garros με ανατροπή ενάντια στον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι

Ο Έλληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα αρχικά, αλλά τελικά επικράτησε με 3-1

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνάντησε μεγάλες δυσκολίες κόντρα στον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι στα δύο πρώτα σετ © EUROKINISSI

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή με 3-1 τον Αρνάλντι και προκρίθηκε στους 8 

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του στα πέντε τελευταία χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον προημιτελικό του Roland Garros.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μετά από τρεις ώρες και 11 λεπτά πήρε τη σπουδαία νίκη

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνάντησε μεγάλες δυσκολίες κόντρα στον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι στα δύο πρώτα σετ, ωστόσο βρήκε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία, βρήκε τους μεγάλους πόντους που του επέτρεψαν να μείνει ζωντανός και μετά από μία μάχη που κράτησε τρεις ώρες και 11 λεπτά πήρε τη σπουδαία νίκη. Κι αυτό που περιμένει να μάθει είναι ο αντίπαλος του που θα προκύψει από το ζευγάρι Αλκαράθ-Οζέ Αλιασίμ.

Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Ματέο Αρνάλντι

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, σε αντίθεση με τον Αρνάλντι ο οποίος έβγαζε τρομερή σιγουριά στα χτυπήματα του και πίεζε συνεχώς τον Στέφανο.

Ο Ιταλός ζορίστηκε μόνο στο πρώτο γκέιμ για να κρατήσει το σερβίς του, έκανε γρήγορα το μπρέικ (1-3) και με τον Τσιτσιπά να έχει μόνο κάποιες εκλάμψεις στο παιχνίδι του το πρώτο σετ πήγε εύκολα στον Αρνάλντι.

Ο Στέφανος φάνηκε να βγάζει μια αντίδραση στις αρχές του 2ου σετ αποφεύγοντας τα πολλά αβίαστα λάθη και αγγίζοντας το μπρέικ, όμως όχι μόνο δεν το πέτυχε, αλλά είδε τον Ιταλό να σπάει το δικό του σερβίς στο 5ο γκέιμ (2-3) και να φτάνει στο 3-5.

Εκεί όμως παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, έδειξε την τεράστια κλάση του, απορρόφησε την πίεση και έβαλε την αμφιβολία στον αντίπαλο του. Κι όλα αυτά ενώ ο Αρνάλντι βρέθηκε με διπλό σετ πόιντ!

Ο Ιταλός προηγήθηκε με 15-40, ωστόσο ο Τσιτσιπάς βρήκε δύο μεγάλους πόντους, έσβησε ένα ακόμη σετ πόιντ και μπόρεσε να μειώσει σε 4-5. Κυρίως όμως έδειξε στον αντίπαλο του ότι δεν είχε τελειώσει.

Ο Αρνάλντι προηγήθηκε 30-0 κι ήθελε άλλους δύο πόντους για το σετ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε κάνοντας το πολυπόθητο μπρέικ (5-5) για να οδηγηθούμε στο τάι μπρέικ όπου παίζοντας πλέον με άλλον αέρα επικράτησε με 7-4 (από 3-4) ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αυτό ήταν και το σημείο κλειδί του αγώνα. Το μομέντουμ άλλαξε και ο εκνευριστικά σταθερός Στέφανος κυριάρχησε πλήρως από κει και πέρα κατακτώντας δια περιπάτου το τρίτο σετ με 6-2.

Ο Ιταλός πλέον έμοιαζε ανήμπορος να βρει την οποιαδήποτε απάντηση στα χτυπήματα του Τσιτσιπά, ο οποίος είχε ανεβάσει κατακόρυφα και την ποιότητα και χρειάστηκε μόλις 22 λεπτά για να φτάσει στο 4-0 στο 4ο σετ. Ο Αρνάλντι απλά μπόρεσε να πάρει δύο γκέιμ με τον Στέφανο να τελειώνει το ματς στο τρίτο ματς πόιντ που είχε στη διάθεση του και να πανηγυρίζει με την ψυχή του αυτή τη νίκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.