Αθλητισμος

Κυπέλλο Ελλάδος: Στεφανί Φραπάρ, η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα διευθύνει τον τελικό

Ποια είναι η κορυφαία Γαλλίδα διαιτητής που έχει γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Στεφανί Φραπάρ έχει γράψει ιστορία στο χώρο του ποδόσφαιρου
Η Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας © EPA

Στεφανί Φραπάρ-Κύπελλο Ελλάδας: Ορίστηκε για να διευθύνει τον τελικό - Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας τον τελικό θα διευθύνει γυναίκα διαιτητής

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος ορίστηκε γυναίκα διαιτητής από τη Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με τη Στεφανί Φραπάρ να έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ επέλεξε την Γαλλίδα για την καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης το Σάββατο 25 Μαΐου (20:30) στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Η Στέφανι Φραπάρ έχει γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο

Η Στεφανί Φραπάρ, ούτως ή άλλως, έχει περάσει στην Ιστορία του ποδοσφαίρου καθώς είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών.

Αυτό συνέβη στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022, όταν σφύριξε στην αναμέτρηση Γερμανία-Κόστα Ρίκα. Επίσης, υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, σε αγώνες του πρωταθλήματος (Ligue 1), στο Champions League Ανδρών και το Europa League.

Η κυρία Φραπάρ έχει παράσημα από το χώρο του ποδοσφαίρου καθώς αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Τη διαιτητική ομάδα του εφετινού τελικού συμπληρώνουν οι Μικαέλ Μπερσεμπρί (α΄ βοηθός), Στίβεν Τορεγκρόσα (β΄ βοηθός), Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (4ος διαιτητής), Χαμίντ Γκεναουί (VAR), Κωνσταντίνος Ψάρρης (AVAR) και Ελένη Λαμπαδαρίου (παρατηρητής).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.