Αθλητισμος

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη και στέφθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2023-24

Τρίτη θέση για τον Ολυμπιακό που έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπράντον Τόμας πανηγυρίζει το γκολ του ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη και στέφθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2023-24 © EUROKINISSI

ΠΑΟΚ: Πρωταθλητής Ελλάδας στη Super League - Τρίτη θέση για τον Ολυμπιακό που έφερε ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Μπράντον Τόμας (30’) και Τάισον (62’) πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», πανηγυρίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα από το 2019 και τέταρτο στην ιστορία του.

Ο Άρης είχε ισοφαρίσει προωρινά με τον Λορέν Μορόν (47’), αλλά δεν μπόρεσε να βρει και δεύτερο γκολ παρά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 78’. Ξέσπασμα χαράς για το 2-1 από όλους τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων. Παρατείνεται η αγωνία για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την ΑΕΚ

Νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2023/24. Η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην OPAP Arena αλλά την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ νικούσε (2-1) τον Άρη και κατέκτησε τον τίτλο. Τα γκολ πέτυχαν οι Λιούμπιτσιτς (20΄), Τσούμπερ (40΄), Σιμάνσκι (90+2΄).

Από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο 20ο λεπτό με ασίστ από... πλάγιο άουτ του Άμραμπατ, ο Λιούμπιτσιτς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Χατζηεμμανουήλ για να ανοίξει το σκορ. Στο 40΄ ήταν η σειρά του Στίβεν Τσούμπερ να αξιοποιήσει την πάσα του Λιβάι Γκαρσία και να πετύχει το πρώτο του γκολ μετά από δύο μήνες, καθώς είχε ξαναβρεί δίχτυα στις 24 Φεβρουαρίου, ξανά με αντίπαλο τη Λαμία.

Ο Ποντένσε «γύρισε» τον Ολυμπιακό απ’ το «πράσινο» 2-0

Στο ισόπαλο 2-2 έμεινε το μεγάλο clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν χάρις στην κλάση του Ντάνιελ Ποντένσε απ’ το εις βάρος τους 2-0, παίρνοντας στο τελευταίο 20λεπτο τον πολύτιμο βαθμό που τους έδωσε και μαθηματικά την 3η θέση και διασφάλισε την ευρωπαϊκή παρουσία τους την επόμενη σεζόν, μίνιμουμ μέσω του Conference League.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός, αν κι αισθητά βελτιωμένος για 60 λεπτά έμεινε στην 4η θέση και για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση στην επόμενη σεζόν, θα πρέπει να νικήσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου, που έγινε πλέον και τελικός... Ευρώπης για τις δύο ομάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.