Αθλητισμος

Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής που κρίνουν το πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μάχονται για τον τίτλο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την τρίτη θέση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής που κρίνουν το πρωτάθλημα
Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής που κρίνουν το πρωτάθλημα

Super League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής - ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μάχονται για τον τίτλο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την τρίτη θέση 

Η Super League φτάνει στο τέλος της και μας έχει αφήσει το καλύτερο μέρος για την Κυριακή στις 20:00. Με το συνδυασμό των τελευταίων αποτελεσμάτων στην κορυφή πλέον είναι ο ΠΑΟΚ με 77 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η ΑΕΚ με 75, με έναν εκ των δύο «Δικεφάλων» να στέφεται πρωταθλητής. Τρίτος ο Ολυμπιακός με 73 βαθμούς και τέταρτος ο Παναθηναϊκός με 71, οι δύο «αιώνιοι» θα δώσουν τη δική τους μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, χωρίς όμως να κρίνεται η ευρωπαϊκή τους συμμετοχή αμιγώς από την τελευταία αγωνιστική.

Super League: 10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαΐου

20:00 ΑΕΚ – Λαμία
20:00 Άρης – ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Το πρωτάθλημα της Super League κρίνεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο ΠΑΟΚ κρατάει για πρώτη φορά, στην πιο κρίσιμη στιγμή, την τύχη στα χέρια του. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της αν νικήσει τον Άρη την τελευταία αγωνιστική στο «Βικελίδης», στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Στον ΠΑΟΚ δεν κάνει το σενάριο δικής του ισοπαλίας και νίκης της ΑΕΚ που θα τους φέρει ισόβαθμους στους 78 βαθμούς, γιατί η Ένωση έχει την ισοβαθμία. Η ΑΕΚ με τη σειρά της δε κρατάει τη τύχη στα χέρια της. Η ομάδα του Αλμέιδα πλέον χρειάζεται οπωσδήποτε να νικήσει τη Λαμία στην OPAP Arena, να φτάσει στους 78 βαθμούς και να περιμένει μετά ένα «δώρο» από τον Άρη, δηλαδή ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα παλέψουν στη Λεωφόρο για την τρίτη θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη χρονιά, σε ένα σημείο που οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαφορετική κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το «αντίο» στον Φατίχ Τερίμ και θα πορευτεί με τον Χρήστο Κόντη στα δύο τελευταία κρίσιμα ματς της σεζόν. Ο Ολυμπιακός εν αντιθέσει βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με το βλέμμα στον τελικό του Conference League στις 29 Μαίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» με διπλό ή ισοπαλία θα μείνουν πάνω από τους «πράσινους». Αντίθετα, οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκη για να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση.

Η δεύτερη ευκαιρία των «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός, εάν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό με τον Άρη, τότε θα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League ό,τι και αν έχει συμβεί στο πρωτάθλημα.

Δεύτερος δρόμος υπάρχει και για τον Ολυμπιακό, καθώς αν κατακτήσει το Conference League στον τελικό με τη Φιορεντίνα θα εξασφαλίσει παρουσία στους ομίλους του Europa League την επόμενη περίοδο.

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.