Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: «Δεν είναι πρόθεσή μου να ξεσπάω στις ρακέτες, αλλά καμιά φορά βοηθάει»

Μίλησε για τα νεύρα και το σπάσιμο της ρακέτας στον αγώνα του στη Ρώμη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσιτσιπάς: Δεν είναι πρόθεσή μου να πετάω ρακέτες, αλλά βοηθάει
Τσιτσιπάς: Δεν είναι πρόθεσή μου να πετάω ρακέτες, αλλά βοηθάει © Enric Fontcuberta/ EPA

Τσιτσιπάς: Μίλησε για τα νεύρα που είχε στον αγώνα και το σπάσιμο της ρακέτας στον αγώνα του στη Ρώμη - «Καμιά φορά βοηθάει»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεσπά σπάζοντας τη ρακέτα του σε παιχνίδι τένις. Το έκανε ξανά πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη απέναντι στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ όταν ο Γερμανός του έκανε μπρέικ στο 1ο γκέιμ του 1ου σετ. Ο Τσιτσιπάς έχασε το 1ο σετ αλλά πήρε τα επόμενα και προκρίθηκε με 2-1.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d16zxg1q1ps1)

Στις δηλώσεις που έκανε για το Tennis Channel  o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα πρώτα δυο παιχνίδια του στη Ρώμη και τις διαφορές τους, για την αυτοπεποίθηση που παίρνει από τις νίκες, τη στήριξη Ελλήνων και Ιταλών φιλάθλων, αλλά και το Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη συνήθειά του να ξεσπάει στις ρακέτες του

Για τα νεύρα που είχε στον αγώνα και το σπάσιμο της ρακέτας ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε:

«Δεν είναι πρόθεσή μου να έχω συχνά τέτοιες στιγμές, να ξεσπάω πάνω σε μια ρακέτα, αλλά κάποιες φορές βοηθάει κι αυτό. Σου δίνει μια φρεσκάδα για να ξαναδείς τα πράγματα, σε βοηθάει να καθαρίσεις το μυαλό σου. Ήξερα πως ήμουν στον πάτο εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούσα να βρεθώ πιο κάτω. Κάθετι μικρό που έβαζα στο παιχνίδι μου το ένιωθα καθαρό αέρα. Ήταν ανανεωτικό και ότι κέρδισα το 2ο σετ, ήξερα πως ήμουν ξανά στο ματς και τότε άρχισα να σκέφτομαι πως το 'χω και τώρα πρέπει να πιέσω.»

Για τη στήριξη που έχει στη Ρώμη από τον κόσμο είπε: «Ταξιδεύω πολύ στον κόσμο και δεν παίζω συχνά σε μια χώρα που είναι τόσο κοντά στη δική μου. Σίγουρα το νιώθω όταν είμαι έξω στο court, υπάρχουν πολλές ελληνικές σημαίες στις κερκίδες. Ακόμα και οι Ιταλοί φίλαθλοι με υποστηρίζουν σα να ήμουν συμπατριώτης τους, οπότε το απολαμβάνω. Το καλύτερο είναι πως δε νιώθω όπως όταν παίζω στην πατρίδα μου, που σου βάζει μια πίεση, οπότε είναι ωραίο συναίσθημα.»

Τέλος, για την αυτοπεποίθηση που του δίνουν αυτές οι νίκες, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει και στο Roland Garros: «Είχα κάποιους καλούς αγώνες μέχρι τώρα στη χωμάτινη σεζόν και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Αυτά τα ματς είναι που θέλω να είμαι μέσα και να βρίσκω λύσεις, όπως έκανα σήμερα στο tie-break. Όλα αυτά σίγουρα θα βοηθήσουν και για το Roland Garros. Ακόμα έχουμε καιρό γι' αυτό, τώρα είμαι συγκεντρωμένος στη Ρώμη. Έχω πολύ δυνατούς αντιπάλους μπροστά μου, πρέπει να είμαι έτοιμος για μεγάλα ματς και ελπίζω πως θα συνεχίσω να έχω αυτή τη τεράστια στήριξη που μου δίνει ο κόσμος, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, να έχεις κόσμο που φωνάζει το όνομά σου... Σου δείχνει το δρόμο!».

Stefanos Tsitsipas Feeling The Love From Fans In Italy | 2024 Rome Third Round

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.