Αθλητισμος

Υποψήφιος MVP και για το καλύτερο γκολ ο Ελ Κααμπί μετά την ανεπανάληπτη «παράσταση» στο Conference League

Το μήνυμα του επιθετικού του Ολυμπιακού για πρόκριση στον τελικό

Newsroom
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Europa Conference League: Υποψήφιος MVP και για το καλύτερο γκολ ο Ελ Κααμπί - Σημείωσε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα του Ολυμπιακού.  

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, σκόρερ τριών από τα τέσσερα τέρματα του Ολυμπιακού στον θρίαμβο με σκορ 4-2 επί της Άστον Βίλα στο «Villa Park», είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League, αλλά και για το καλύτερο γκολ. 

Ο Ελ Κααμπί © EPA/Adam Vaughan

Για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη ο Μαροκινός διεθνής επιθετικός κοντράρεται με τον Ενζολά, ο οποίος χάρισε στις καθυστερήσεις τη νίκη (3-2) στη Φιορεντίνα, στην αναμέτρησή της με τη Μπριζ.

Για το καλύτερο γκολ, το οποίο διεκδικεί το δεύτερο τέρμα που σημείωσε χθες, ο Ελ Κααμπί, έχει αντιπάλους τους Τιάγκο (Φιορεντίνα), Γουότκινς (Άστον Βίλα) και Σοτίλ (Φιορεντίνα).

Ελ Κααμπί: «Με πολύ συγκέντρωση και στη ρεβάνς για να πάμε τελικό»

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί προσέφερε μία ανεπανάληπτη «παράσταση» στον πρώτο ημιτελικό του Euopa Conference League, με το χατ-τρικ που σημείωσε στο εμφατικό 4-2 του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα στο «Villa Park», έφτασε τα 30 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και οδηγεί τους «ερυθρόλευκους» προς τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της Ιστορίας τους.

«Ο κόσμος είναι μεγάλο στήριγμα», δήλωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη σπουδαία νίκη © EPA/Adam Vaughan

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε μέχρι την Αγγλία. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, πιστεύαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο, τους συμπαίκτες μας, το σταφ που βοήθησαν να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα ματς ακόμη βέβαια», τόνισε ο Μαροκινός επιθετικός, έχοντας πάρει την μπάλα του αγώνα και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοηθάνε για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Μένουν τέσσερα παιχνίδια, είναι σημαντικά για να κλείσουμε καλά τη σεζόν και θα κάνω τα πάντα. Είμαστε πιο κοντά στον τελικό, αλλά μένει ένα παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια και πρέπει να πάμε με πολύ συγκέντρωση».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ρέτσος πρόσθεσε: «Είναι ο πρώτος ημιτελικός, έχουμε ακόμη έναν αγώνα. Μεγάλη νίκη, τεράστια χαρά, δεν ξέρω τι να πω. Έχουμε όμως ακόμα 90λεπτά, είδαμε τι μπορεί να κάνει μία τέτοια ομάδα μέσα σε 10-15 λεπτά.

Είναι και αυτή μία εξαιρετική ομάδα αλλά δείξαμε για ποιο λόγο είμαστε αυτή τη στιγμή στον ημιτελικό του Conference League, για ποιο λόγο βάλαμε τέσσερα γκολ στην Άστον Βίλα. Ελπίζω αυτό συνεχιστεί και στο Καραϊσκάκης και με τον δικό μας κόσμο να πάρουμε την πρόκριση και να βρεθούμε στον τελικό.

Ο κόσμος είναι μεγάλο στήριγμα, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, τώρα ξέρουμε πως θα έχουμε στο πλευρό μας ακόμη περισσότερους και θα είναι μία φανταστική εμπειρία».

Αποθέωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Εκατοντάδες  φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν σήμερα  το πρωί στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποθέωσαν την αποστολή του Ολυμπιακού που επέστρεψε θριαμβεύτρια λίγο μετά τις 07:00 από την Αγγλία. 

Ο Ολυμπιακός, σε μία μαγική βραδιά στο Μπέρμιγχαμ, υπέταξε με σκορ 4-2 την Άστον Βίλα  στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Conference League και δημιούργησε δεδομένα πρόκρισης στον τελικό που θα φιλοξενηθεί στις 29 Μαίου στην Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Άστον Βιλα στην Ευρώπη στο γήπεδό της την τρέχουσα σεζόν, μετρώντας έως χθες έξι νίκες στο «Villa Park»  σε ισάριθμους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, ενώ ήταν η τέταρτη επιτυχία του Ολυμπιακού σε 21 επισκέψεις στην Αγγλία (1 ισοπαλία και 16 ήττες).

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν για μία ακόμα φορά φέτος στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν και να αποθεώσουν τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού, έστησαν ένα νέο «πάρτι» ζητώντας τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Η ρεβάνς  με την Άστον Βίλα είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (9/5) στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μεντιλίμπαρ: «Τίποτα δεν έχει κριθεί»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, «αρχιτέκτονας» της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με το εμφατικό 4-2 στο Villa Park στον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League, κράτησε χαμηλούς τόνους κι έστρεψε ήδη το βλέμμα του στη μεγάλη ρεβάνς με τους «χωριάτες», την επόμενη Πέμπτη (9/5, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει μισή δουλειά, θα πρέπει να παίξουμε θαρραλέα, μεγάλη επιτυχία για εμάς. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Πραγματικά παίξαμε κόντρα σε μεγάλη ομάδα.

Ήμασταν ο εαυτός μας, ρισκάραμε πολύ, ανεβήκαμε μπροστά, μετά και από το δεύτερο γκολ συνεχίζαμε να πιστεύουμε ότι θα βρούμε ακόμη ένα. Ήμασταν θαρραλέοι. Λείπουν 90 λεπτά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην την υποτιμήσουμε, είναι καλή ομάδα, να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί».

Ολυμπιακός: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» 

«Σας ευχαριστούμε για την απίστευτη στήριξη!», αναφέρει ανάρτηση του Ολυμπιακού στα social media, ευχαριστώντας τους φιλάθλους του για την υποστήριξη στην απίθανη διαδρομή που κάνει στην Ευρώπη.