Αθλητισμος

Γιώργος Καρλαύτης: «Οικογένεια ο Παναθηναϊκός - Αυτό που έζησα στη Λεωφόρο ήταν µοναδικό»

Ο 23χρονος back to back πρωταθλητής του NFL μιλάει για την αγάπη του για την ομάδα

Contributor Athens Voice
Διονύσης Κουμαριώτης
ΤΕΥΧΟΣ παναθηναϊκός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καρλαύτης
Ο 23χρονος back to back πρωταθλητής του NFL μεγάλωσε σαν παιδί του Τριφυλλιού και μοιράζεται την ιστορία του © Τάσος Ανέστης

Γιώργος Καρλαύτης: Ο πρωταθλητής του NFL μιλάει για τον Παναθηναϊκό

Μπορεί να φόρεσε το σκουφάκι του Παναθηναϊκού µονάχα στην παιδική του ηλικία. Μπορεί να βρίσκεται εκτός Ελλάδας από τα 16 του χρόνια και οι φορές που έχει δει το Τριφύλλι από κοντά να µην είναι πολλές. Παρόλα αυτά η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό είναι µεγάλη – γαλουχηµένος µε τα παναθηναϊκά ιδεώδη από τον πατέρα του, που διετέλεσε και έφορος της οµάδας πόλο του Τριφυλλιού.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Καρλαύτη, που δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός είναι για αυτόν οικογένεια. Στις 28/2, µάλιστα, ένιωσε από… µέσα τη µοναδική ατµόσφαιρα της Λεωφόρου ως επίσηµος προσκεκληµένος της «Πράσινης» ΠΑΕ. Στο ηµίχρονο της αναµέτρησης µε τον Άρη βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και τραγούδησε το γνωστό πράσινο σύνθηµα «Χόρτο µαγικό» µαζί µε τη Θύρα 13. Το πάθος του για το Τριφύλλι το έβλεπε κάποιος στα µάτια του και στο χαµόγελο που είχε, από τη στιγµή που εισήλθε στο γήπεδο µέχρι που αποχώρησε.

Γιώργος Καρλαύτης: Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, το… παγκόσµιο Τριφύλλι, και η πρώτη φορά που είδε από κοντά την αγαπηµένη του οµάδα

Γιώργο, έχεις αναδειχθεί πρωταθλητής δύο συνεχόµενες φορές στο NFL µε τους Chiefs αλλά η οµάδα είναι µία. Tι σηµαίνει ο Παναθηναϊκός για σένα; Μπορεί να περιγραφεί αυτό το συναίσθηµα µε µια λέξη;
Με µία λέξη δεν γίνεται. Όλη τη ζωή µου είµαι Παναθηναϊκός, από το µαιευτήριο µε µπλούζα Παναθηναϊκού έφυγα. Με τον Παναθηναϊκό µεγάλωσα, οπότε µε µια λέξη δεν µπορώ να περιγράψω την αγάπη που έχω για την οµάδα. Μεγάλωσα δίπλα στην οµάδα πόλο του συλλόγου, όλη µου η οικογένεια είναι Παναθηναϊκοί. Για µένα ο Παναθηναϊκός σηµαίνει οικογένεια.

Ποια είναι η ανάµνηση που θα θυµάσαι πάντα µε τον Παναθηναϊκό;
Έχω πάρα πολλές, αλλά αυτή που θα θυµάµαι πάντα είναι ο πρώτος αγώνας που είδα στη Λεωφόρο µε τον πατέρα µου. Ήταν η πρώτη µου εµπειρία στο γήπεδο και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Έχω παίξει σε πρωταθλήµατα µε τον Παναθηναϊκό στο πόλο, αλλά η εµπειρία του γηπέδου δεν µπορεί να συγκριθεί µε καµία, είναι µοναδική η εµπειρία της Λεωφόρου.

Ποιος είναι ο αγαπηµένος σου αθλητής από την πλούσια ιστορία του Παναθηναϊκού;
Ο ∆ηµήτρης ∆ιαµαντίδης στο µπάσκετ και στο ποδόσφαιρο οι Γιώργος Καραγκούνης και Τζιµπρίλ Σισέ. Αυτοί ήταν οι ήρωές µου από µικρή ηλικία.

Όλη τη ζωή µου είµαι Παναθηναϊκός, από το µαιευτήριο µε µπλούζα Παναθηναϊκού έφυγα. Με τον Παναθηναϊκό µεγάλωσα, οπότε µε µια λέξη δεν µπορώ να περιγράψω την αγάπη που έχω για την οµάδα

Θυµάσαι την πρώτη σου εµπειρία στη Λεωφόρο µε τον πατέρα σου και ποια είναι η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία;
Είναι κάτι που πραγµατικά δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η πρώτη φορά που «έφαγα» κίνηση στον δρόµο για τη Λεωφόρο – µια εµπειρία που όταν ένα παιδί την περνάει µε τον πατέρα του δεν τη ξεχνάει ποτέ. Για µένα είναι µια πολύ σηµαντική, συναισθηµατική, ξεχωριστή εικόνα που µου έχει µείνει χαραγµένη.

Ξέρουν οι συµπαίκτες σου στην Αµερική το µέγεθος και το µεγαλείο του Παναθηναϊκού, µιας και φοράς αρκετά συχνά τη φανέλα µε το Τριφύλλι;
Εννοείται πως ξέρουν τον Παναθηναϊκό. Τους έχω πει ότι είναι η µεγαλύτερη οµάδα στην Ελλάδα.

Σε αυτό το σηµείο ο Γιώργος Καρλαύτης θυµήθηκε μια ιστορία από την Φρανκφούρτη, που είχαν βρεθεί οι Kansas City Chiefs για τον αγώνα τους µε τους Miami Dolphins και εθεάθη στο αεροδρόµιο φορώντας µπλούζα του Παναθηναϊκού µε ένα τσουρέκι γνωστής εταιρείας ανά χείρας. «Θυµάµαι στη Φρανκφούρτη που µου έλεγαν για τη φανέλα που έκανε πάταγο, όπως και το τσουρέκι. Στο αεροπλάνο το δοκιµάσαν όλοι και ειδικά ο Μαχόουµς, ο Κέλτσε, ο Άντι Ριντ και ο Κρις Τζόουνς, έπαθαν πλάκα».

Πώς εισπράττεις όλη αυτή την αγάπη του κόσµου του Παναθηναϊκού;
Ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια. Είµαστε µια µεγάλη οικογένεια. Όπως λέει και το σύνθηµα «Στα πέταλα ολόκληρης της Γης», φίλαθλοι του Παναθηναϊκού υπάρχουν παντού. Μεγαλώνοντας σαν παιδί του Τριφυλλιού πάντα υπάρχει αυτή η στήριξη και η αγάπη. Ποδόσφαιρο, µπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, αµερικάνικο φούτµπολ. Υπάρχει υποστήριξη σε όλες τις «φαµίλιες» του Παναθηναϊκού.

Πώς νιώθεις που εσύ είσαι ο λόγος για τον οποίο ένα άθληµα άγνωστο κατά µεγάλο ποσοστό στο ελληνικό κοινό, αρχίζει και µπαίνει στις ζωές των Ελλήνων;
Αν µου έλεγες όταν ήµουν σε ηλικία 7-8 ετών ότι θα βρισκόµουν στην Αµερική, ότι θα είχα κάνει τόσα πράγµατα στην καριέρα µου στον αθλητισµού και ότι θα έκανα τον γύρο του θριάµβου στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, θα σε έλεγα τρελό. Για µένα είναι φοβερή όλη αυτή η εµπειρία. Οι διοικούντες του NFL προσπαθούν να κάνουν παγκόσµιο το άθληµα του φούτµπολ και να το φέρουν στην Ευρώπη σιγά-σιγά. Πιστεύω ότι µπορεί να υπάρξει άνθηση του συγκεκριµένου σπορ πέρα από την Αµερική, µε τη σωστή παιδεία που χρειάζεται χρόνο, γιατί όλοι νοµίζουν ότι οι ογκώδεις άνθρωποι µπορούν να αγωνιστούν, κάτι που είναι λάθος, όλοι µπορούν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.