Αθλητισμος

Στα ρινγκ ξανά ο 57χρονος Mike Tyson για να αντιμετωπίσει τον Youtuber Jake Paul

Τον αγώνα θα δείξει το Netflix

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mike Tyson: Στα ρινγκ ο 57χρονος πυγμάχος για να αντιμετωπίσει Youtuber
© EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Mάικ Τάισον:  Στα ρινγκ ο 57χρονος πυγμάχος για να αντιμετωπίσει τον Youtuber Τζέικ Πολ

Ο YouTuber Jake Paul θα αντιμετωπίσει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Mike Tyson σε έναν αγώνα πυγμαχίας στις 20 Ιουλίου.

Δεν είναι σαφές αν θα είναι επίσημος αγώνας ή αγώνας επίδειξης, αλλά θα διεξαχθεί στο Τέξας και θα μεταδοθεί ζωντανά από την πλατφόρμα του Netflix.

Ο Paul δήλωσε στο X: «Στόχος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και τώρα έχω την ευκαιρία να αποδείξω τον εαυτό μου απέναντι στον μεγαλύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών, τον πιο κακό άνθρωπο στον πλανήτη και τον πιο επικίνδυνο πυγμάχο όλων των εποχών. Ήρθε η ώρα να κοιμίσω τον Iron Mike».

Ο Paul νίκησε τον Ryan Bourland στον 10ο επαγγελματικό του αγώνα το περασμένο Σάββατο. Ο Tyson, του οποίου η επαγγελματική καριέρα τερματίστηκε το 2005, είχε τον πιο πρόσφατο αγώνα επίδειξης το 2020 και θα γίνει 58 ετών τρεις εβδομάδες πριν αντιμετωπίσει τον Paul.

Tyson: Ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία

O Tyson έκανε ένα συναρπαστικό ξεκίνημα στην επαγγελματική του καριέρα όταν έγινε ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία στα 20 του χρόνια, κερδίζοντας τον Trevor Berbick στον πρώτο του αγώνα για τον τίτλο τον Νοέμβριο του 1986. Αυτός ήταν ο 28ος επαγγελματικός του αγώνας από τότε που έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 1985 σε ηλικία 18 ετών - και κέρδισε τους 26 από αυτούς με νοκ άουτ.

Ο Τyson ήταν ο πρώτος πυγμάχος βαρέων βαρών που κατείχε ταυτόχρονα τους τίτλους της WBA, της WBC και της IBF το 1987, αλλά η «βασιλεία» τελειώσε ξαφνικά το 1990, καθώς ηττήθηκε από τον Buster Douglas σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της πυγμαχίας.

Αν και ανέκτησε για λίγο τους τίτλους WBA και WBC το 1996, στη συνέχεια υπέστη απανωτές ήττες από τον Evander Holyfield - η δεύτερη έληξε με τον αποκλεισμό του Tyson επειδή δάγκωσε μέρος του αυτιού του.

Πηγή: ΒBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.