Αθλητισμος

Απέσυραν τη φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ οι Ορλάντο Μάτζικ

Τι δήλωσε στην τελετή ο «Shaq»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απέσυραν τη φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ οι Ορλάντο Μάτζικ
Απέσυραν τη φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ οι Ορλάντο Μάτζικ © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σακίλ Ο'Νιλ: Απέσυραν τη φανέλα του οι Μάτζικ - Τι δήλωσε στην τελετή ο «Shaq»

Μετά τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μαϊάμι Χιτ, οι Ορλάντο Μάτζικ, η ομάδα απ’ όπου άρχισε τη θρυλική του καριέρα στο ΝΒΑ, απέσυραν τη φανέλα του Σακίλ Ο'Νιλ.

Απόδειξη της μοναδικότητας αυτής της ενέργειας είναι το γεγονός ότι ποτέ, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, οι Μάτζικ δεν είχαν αποσύρει τη φανέλα κάποιου παίκτη τους. Ο σύλλογος που εδρεύει στο Ορλάντο και που δημιουργήθηκε το 1989, επιφύλαξε αυτήν την σπάνια τιμή σε έναν από τους θρύλους του, τον Σακίλ Ο'Νιλ.

Ο 51χρονος πρώην πίβοτ, που έγινε ντραφτ πρώτος από τους Μάτζικ το 1992, πέρασε τέσσερα χρόνια στη Φλόριντα και οδήγησε το franchise στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ (σ.σ. ήττα 4-0 από τους Χιούστον Ρόκετς το 1995). Με την μπλε φανέλα, ο «Κολοσσός» του ΝΒΑ (ύψος 2,16 μ. και βάρος 147 κιλά) παρέλαβε τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς το 1993, ενώ είχει 27,2 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 2,8 τάπες κατά μέσο όρο σε 295 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Σακίλ Ο'Νιλ: «Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε τίποτε από εμένα»

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να τιμηθεί, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ επέδειξε αξιοσημείωτη ταπεινότητα. Αφού είδε τη φανέλα με τον αριθμό 32 να «ίπταται» στον «ουρανό» του Kia Center, πίσω από τα μεγάλα κίτρινα γυαλιά του, απέτισε φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν στην... περιπέτεια της Φλόριντα μαζί του:

«Χωρίς εσάς, δεν θα υπήρχε τίποτε από εμένα. Έχω πολλές μαγικές αναμνήσεις εδώ. Δεν υπάρχει άλλο μέρος όπου θα ήθελα να αρχίσω την καριέρα μου. Το Ορλάντο θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος παίκτης που αποσύρθηκε η φανέλα του εδώ, παρ' όλο που φανταζόμουν ότι θα ήμουν ο δεύτερος (σ.σ. εννοώντας τον Νικ Άντερσον). Πάντα πίστευα ότι εάν επρόκειτο να αποσύρουν μια πρώτη φανέλα εδώ θα έπρεπε να ήταν δική σου, ήσουν ο πρώτος σούπερ σταρ στο Ορλάντο. Πένι Χαρνταγουέι, είπες... ψέμματα στην ομιλία σου. Είπες ότι δεν θα ήσουν εσύ εάν δεν ήμουν εδώ. Θα μπορούσα να πω το ίδιο. Σου χρωστάω τα πάντα».

Σημειώνεται, ότι η φανέλα του «Shaq», παγκόσμιου πρωταθλητή του 1994 και Ολυμπιονίκη του 1996, είχε ήδη αποσυρθεί από τους Λος Άντζελες Λέικερς (Νο. 32) και τους Μαϊάμι Χιτ (Νο. 33), τα δύο franchise με τα οποία στέφθηκε πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Shaquille O'Neal FULL speech from Orlando Magic jersey retirement ceremony

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.