Αθλητισμος

Οι αθλητές που αποσύρθηκαν το 2023

Από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Καρμέλο Άντονι, στον Τομ Μπρέιντι και τον Μεσούτ Οζίλ

giorgos-psychas.jpg.jpg
Γιώργος Ψύχας
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αθλητές που αποσύρθηκαν μέσα στο 2023
Οι αθλητές που αποσύρθηκαν μέσα στο 2023 © AthensVoice

Ανασκόπηση 2023: Οι αθλητές που αποσύρθηκαν μέσα στη χρονιά - Από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Καρμέλο Άντονι, στον Τομ Μπρέιντι και τον Μεσούτ Οζίλ

To 2023 βρίσκεται στην δύση του και πλήθος σπουδαίων αθλητών αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Από το «λιοντάρι», Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Καρμέλο Άντονι ως τον GOAT του αμερικάνικου football, Τομ Μπρέιντι και την Μέγκαν Ραπινό.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Το «λιοντάρι» αποσύρθηκε

Ένα από τα «αντίο» που τάραξαν περισσότερο τον κόσμο του αθλητισμού ήταν αυτό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στο τέλος της περασμένης σεζόν, ο 41χρονος Σουηδός επιθετικός ανακοίνωσε ότι αποχαιρετά το ποδόσφαιρο και κλείνει την καριέρα του, ενώ η Μίλαν τον αποχαιρέτησε συγκινητικά.

«Ήρθε η ώρα να πω αντίο στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε εσένα. Υπάρχουν πάρα πολλά συναισθήματα τώρα», είπε στο μικρόφωνο, στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Σίρο» μετά τη νίκη των συμπαικτών του επί της Βερόνα (3-1), για την 38η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Λόγω αλλεπάλληλων τραυματισμών, ο 40χρονος άσος δυσκολευόταν να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Ο «Ίμπρα» επέστρεψε στους αγώνες μόλις τον Φεβρουάριο, μετά από χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο τον Μάιο του 2022. Ο Σουηδός ξεκίνησε μόλις ένα παιχνίδι αυτή τη σεζόν, τον Μάρτιο, στη νίκη με 3-1 απέναντι στην Ουντινέζε.

Έπειτα, έγινε ο «γηραιότερος» σκόρερ στην ιστορία της Serie A. Στα τέλη Μαρτίου ήλπιζε ακόμα ότι θα μπορούσε να παίξει στο Euro 2024, την επόμενη χρονιά στη Γερμανία. Αλλά στη συνέχεια ήρθε ξανά ένας τραυματισμός στη γάμπα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν από αγώνα τον Απρίλιο και έκτοτε τελείωσε τη σεζόν στον πάγκο, όπου ήταν και πάλι για το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Zlatan Ibrahimović | First & Last Goal In Every Club

«Μπορούμε μόνο να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς. Και είναι λυπηρό που ένας τέτοιος πρωταθλητής δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο», σχολίασε ο προπονητής των «Ροσονέρι» Στέφανο Πιόλι στο κανάλι του συλλόγου της Λομβαρδίας.

«Προπόνησα έναν πρωταθλητή, τον καλύτερο. Είμαι πολύ λυπημένος. Καταλαβαίνω ότι δεν ήταν εύκολο. Ο Ζλάταν ήταν σίγουρα σημείο αναφοράς για μένα και για την ομάδα», συνέχισε.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατάκτησε τον πρώτο τίτλο του στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη Μίλαν, το 2011. Στην τεράστια καριέρα του αγωνίστηκε επίσης σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας πολλούς τίτλους πρωταθλήματος στο ενεργητικό του.

Συγκεκριμένα, δύο στην Ολλανδία, πέντε στην Ιταλία (τρεις με την Ίντερ, δύο με τη Μίλαν), ένα στην Ισπανία και τέσσερις στη Γαλλία. Ανάμεσα στη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επιστροφή του στο Μιλάνο φόρεσε τα χρώματα των Λος Άντζελες Γκάλαξι, από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019.

Τέλος εποχής για τον Γκάρεθ Μπέιλ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, σε ηλικία μόλις 33 χρονών. Ο Ουαλός σούπερ σταρ με την τεράστια καριέρα, αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του “χρόνου”. Ήταν κάτι που σκεφτόταν εδώ και μήνες και εν τέλει… το έκανε πράξη, κάνοντας πιο “φτωχό” το ποδόσφαιρο, καθώς η απουσία του θα είναι ορατή.

Ο Ουαλός άσος, με πλούσια καριέρα σε Ρεάλ, Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Ουαλία και LA, δεν… άντεξε και είπε το “αντίο” στην μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο…

Gareth Bale's BEST moments!
GARETH BALE'S TOP TEN Real Madrid goals
10 BEST Gareth Bale Goals | Premier League

Η απρόσμενη είδηση προκάλεσε «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για τον Ουαλό που έγραψε ιστορία τόσο στη χώρα του όσο και στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον σύλλογο στον οποίο κέρδισε τους περισσότερους από τους τίτλους του.

'The best moments of my life': A look back at Gareth Bale's career

Η επίσημη ανακοίνωση για την απόσυρσή του:

«Μετά από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το σύλλογο και το διεθνές ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που πραγματοποίησα το όνειρό μου να παίξω το άθλημα που αγαπώ. Μου χάρισε πραγματικά μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Υπήρξα 17 σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο, που θα είναι αδύνατο να επαναλάβω, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο.

Από την πρώτη μου συμμετοχή στη Σαουθάμπτον μέχρι την τελευταία μου με τους LAFC (σ.σ: Λος Άντζελες) και όλες τις ενδιάμεσες, έχω διαμορφώσει μια καριέρα σε επίπεδο συλλόγων για την οποία νιώθω τεράστια υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Το να παίξω και να είμαι αρχηγός της χώρας μου 111 φορές ήταν πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Το να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι είναι αδύνατο. Είμαι υπόχρεος σε τόσους πολλούς ανθρώπους που βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με τρόπους που δεν μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ όταν ξεκίνησα στα 9 μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους μου: Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης και τέλος LAFC. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μου, το προσωπικό, τους συμπαίκτες μου, όλους τους οπαδούς, τους μάνταζέρ μου, τους απίστευτους φίλους και την οικογένειά μου. Ο αντίκτυπος που είχαν είναι ανυπολόγιστος.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς την αφοσίωσή τους εκείνες τις πρώτες μέρες, χωρίς τόσο ισχυρά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτήν τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την άνευ όρων υποστήριξή σας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή τους με στήριξαν. Ήταν δίπλα μου σε όλα τα σκαμπανεβάσματα, κρατώντας με προσγειωμένο στην πορεία.

Τώρα περνάω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Είναι μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια».

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Ένας «σινιόρε» αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο

Με μία δήλωση στα social media, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επισημοποίησε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 45 ετών. «Τελείωσε φίλοι μου! Μου δώσατε τα πάντα, σας έδωσα τα πάντα. Μαζί το κάναμε» έγραψε ο θρυλικός Ιταλός τερματοφύλακας στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, το οποίο συνοδεύεται από ένα βίντεο, με σπουδαίες στιγμές της καριέρας του.

Ο Τζίτζι Μπουφόν ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Πάρμα (1995-2001 και 2021-2023), με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA του 1999. Έπαιξε επίσης μία σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 2019.

Gianluigi Buffon Legendary Moments and Saves Impossible To Forget | Juventus

Η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, όμως, ταυτίστηκε με τη Γιουβέντους, στην οποία αγωνίστηκε συνολικά 19 χρόνια και κατέκτησε δέκα πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και επτά σούπερ καπ Ιταλίας, ενώ έφτασε τρεις φορές ως τον τελικό του Champions League (2003, 2015, 2017), χωρίς το κερδίσει ποτέ. Παρέμεινε στη «Γηραία Κυρία» ακόμη και όταν υποβιβάστηκε στη β΄ κατηγορία, λόγω του σκανδάλου στημένων αγώνων.

Ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών (176) στην εθνική Ιταλίας, με την οποία αγωνίστηκε σε πέντε Μουντιάλ. Με τη «σκουάντρα ατζούρα» έμελλε να πανηγυρίσει και τη σημαντικότερη επιτυχία της τεράστιας καριέρας του, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, στη Γερμανία.

Εντέν Αζάρ: Ένα τεράστιο what if που έμεινε στάσιμο

Ο Εντέν Αζάρ, που έμεινε το καλοκαίρι ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, απέρριψε όλες τις προτάσεις και αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του, όπως σχετικά ανακοίνωσε ο ίδιος.

Σε ηλικία μόλις 32 ετών ο Βέλγος σταρ αποφάσισε να αποσυρθεί από τα γήπεδα:

«Ήρθε η ώρα να βάλω τέλος στην καριέρα μου. Πρέπει να ξέρεις πότε να λες το αντίο. Μετά από καριέρα 16 ετών και πάνω από 700 παιχνίδια ήρθε ή ώρα να βάλω τέλος στην επαγγελματική καριέρα μου», ανέφερε σχετικά ο Αζάρ με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το καλοκαίρι του 2019 η Ρεάλ δαπάνησε 115 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει τον Βέλγο διεθνή επιθετικό από την Τσέλσι, ωστόσο η τετραετία του στους μερέγχες σημαδεύθηκε από τραυματισμούς και μέτριες εμφανίσεις.

'I've realised my dream': A look back at Eden Hazard's career
10 BEST Eden Hazard Goals | Premier League
Eden Hazard - All 15 Goals & Assists for Real Madrid

Ο Αζάρ από τους καλύτερους Βέλγους παίκτες όλων των εποχών ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λιλ το 2007 και το 2012 μεταγράφηκε στην Αγγλία και φόρεσε τη φανέλα της Τσέλσι, με την οποία έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 85 γκολ σε 245 ματς, ενώ το 2019 μεταπήδησε στη Ρεάλ, όπου είχε 54 συμμετοχές και μόλις τέσσερα γκολ. Με την εθνική ομάδα της χώρας του είχε 126 συμμετοχές και 33 γκολ.

«Κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, έχω παίξει και διασκεδάσει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα την τύχη να γνωρίσω σπουδαίους προπονητές, προπονητές και συμπαίκτες - σας ευχαριστώ όλους για αυτές τις υπέροχες στιγμές, θα μου λείψετε όλοι.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συλλόγους στους οποίους έχω παίξει. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στους συμβούλους μου και στους ανθρώπους που ήταν κοντά μου σε καλές και κακές στιγμές.

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς, τους θαυμαστές μου, που με ακολουθήσατε όλα αυτά τα χρόνια και για την ενθάρρυνση σας παντού όπου έχω παίξει. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσω τους αγαπημένους μου και να ζήσω νέες εμπειρίες. Τα λέμε σύντομα εκτός γηπέδου φίλοι μου» κατέληξε στο μήνυμά του.

Ρίκι Ρούμπιο: Το άδοξο τέλος ενός μεγάλου παίκτη

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε στην παγκόσμια μπασκετική κοινότητα, η απόφαση του Ρίκι Ρούμπιο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία του. Η σχετική ανακοίνωση, δόθηκε στην δημοσιότητα μέσω της ισπανικής ομοσπονδίας.

Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής:

«Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα, προκειμένου να ασχοληθώ με την ψυχική υγεία μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ισπανική ομοσπονδία για όλη την βοήθεια που έχω δεχθεί και για την κατανόηση της απόφασής μου. Σήμερα η «ρόχα» έχει νόημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου, έτσι ώστε να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή».

Μεσούτ Οζίλ: Από αστέρας σε «βάρος»

Την απόφαση να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του», σε ηλικία 34 ετών, ανακοίνωσε και ο Μεσούτ Οζίλ το 2023.

«Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για σχεδόν 17 χρόνια τώρα και αισθάνομαι απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία» τονίζει ο πρωταθλητής κόσμου του 2014 με την εθνική Γερμανίας σε δήλωσή του στο Instagram και προσθέτει: «Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, έχοντας επίσης υποστεί κάποιους τραυματισμούς, έγινε όλο και πιο ξεκάθαρο ότι είναι ώρα να αφήσω τη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου».

Mesut Ozil Skills & Goals (Career Highlights) ⚪🔴🟡

Ο Οζίλ ήταν παίκτης-κλειδί της εθνικής Γερμανίας, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο στο Μουντιάλ που διεξήχθη το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το 2018 αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εν μέσω πολιτικής συζήτησης στη Γερμανία σχετικά με την εισροή μεταναστών και μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια φωτογραφία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι αντιμετώπισε «ρατσισμό και ασέβεια» για την τουρκική καταγωγή του. Έκανε ντεμπούτο στα «πάντσερ» τον Φεβρουάριο του 2009, σε φιλικό με τη Νορβηγία, και «έγραψε» συνολικά 92 συμμετοχές με απολογισμό 23 γκολ.

Γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας από Τούρκους μετανάστες και άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Σάλκε, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Βέρντερ Βρέμης, πριν... ξενιτευτεί για λογαριασμό των Ρεάλ Μαδρίτης και Άρσεναλ. Τον Ιανουάριο του 2021 εντάχθηκε στο δυναμικό της Φενερμπαχτσέ ως ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες» λύθηκε έξι μήνες πριν από τη λήξη του, ενώ η τελευταία ομάδα στην καριέρα του ήταν η Μπασακσεχίρ.

Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα έβαλε και ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα

Τέλος σε μία σπουδαία καριέρα έβαλε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Ο Ιταλός επιθετικός, που έχει μείνει ελεύθερος από το καλοκαίρι όταν κι αποχώρησε από τη Σαμπντόρια, ανακοίνωσε την απόφασή του στο Sky Sports.

«Κι αν σταματούσα; Ναι, φυσικά. Είμαι αναγκασμένος να σταματήσω. Είμαι ελεύθερος, αλλά είμαι σε απαράδεκτη φυσική κατάσταση για να μπορέσω να βγω ξανά στο γήπεδο».

Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε σε Τορίνο, Ουντινέζε, Νάπολι, Γιουβέντους και Σαμπντόρια. Στην καριέρα του πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα Ιταλίας και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Καρμέλο Άντονι: Ο επίλογος στην καριέρα ενός θρύλου 

Μετά από ένα χρόνο μακριά από τα παρκέ, ο Καρμέλο Άντονι ανακοίνωσε επισήμως την ολοκλήρωση της μπασκετικής καριέρας του, μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στα social media. Ο 39χρονος φόργουορντ αποχωρεί μετά από 19 σεζόν στο NBA, όντας ο ένατος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα, με 28.289 πόντους. Συμμετείχε σε δέκα All-Star Game και κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (κι ένα χάλκινο στην Αθήνα) με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Μετά από μία σεζόν στο Σίρακιους, με το οποίο κατέκτησε τον τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του final-4, ο Καρμέλο Άντονι επιλέχθηκε από τους Ντένβερ Νάγκετς στο Νο3 του ντραφτ του 2003, στο οποίο κυριαρχούσε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στο Κολοράντο έμεινε συνολικά 7,5 χρόνια και στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε σε τρία All-Star Game και επιλέχθηκε τέσσερις φορές στις καλύτερες πεντάδες του πρωταθλήματος (μία φορά στη δεύτερη και τρεις φορές στην τρίτη), ενώ ήταν και μέλος της κορυφαίας πεντάδας των ρούκι την πρώτη χρονιά του.

Carmelo Anthony's Ultimate Career Mixtape

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Καρμέλο ήταν το αντικείμενο ενός "mega deal" τριών ομάδων, που τον έφερε στη Νέα Υόρκη. Με τη φανέλα των Νικς έκανε τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του NBA τη σεζόν 2012-13, ήταν κάθε χρονιά All-Star και συμπεριλήφθηκε μία φορά στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της κανονικής περιόδου και άλλη μία φορά στην τρίτη.

Οι προσωπικές διακρίσεις, όμως, δεν συνοδεύτηκαν από ομαδικές επιτυχίες. Το καλοκαίρι του 2017, κατόπιν απαίτησης του ιδίου, παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στην Οκλαχόμα Σίτι. Από κει και πέρα η καριέρα του ακολούθησε πτωτική πορεία. Δεν κατάφερε να «στεριώσει» ούτε στους Θάντερ, ούτε στο Χιούστον, ούτε στο Πόρτλαντ. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν οι Λέικερς την περίοδο 2021-22, όπου βρέθηκε για μία και μοναδική χρονιά συμπαίκτης με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Άντονι αποχώρησε έχοντας καταγράψει, σε 1260 αγώνες κανονικής περιόδου, 22,5 πόντους, 6,2 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ κατά μέσο όρο. Συμμετείχε επίσης σε 83 αγώνες πλέι-οφ, με απολογισμό 23,1 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ. Η καλύτερη πορεία που κατέγραψε στην post-season ήταν την περίοδο 2008-09. Όταν έφτασε με τους Νάγκετς ως τους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, χάνοντας από τους Λέικερς. Κατά σύμπτωση, η ανακοίνωση της αποχώρησής του έρχεται ενόσω οι δύο ομάδες αναμετρώνται ξανά, μετά από 14 χρόνια, στους τελικούς της Δύσης.

Τομ Μπρέιντι: Ο GOAT του αμερικανικού Football αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

Ο θρυλικός άσος του αμερικανικού Football, Τομ Μπρέιντι ο οποίος κέρδισε επτά Super Bowls και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο πως αποσύρεται, ένα χρόνο αφότου είχε κάνει την ίδια ανακοίνωση για να αλλάξει γνώμη μερικές εβδομάδες αργότερα.

«Αποσύρομαι για τα καλά», είπε ο Μπρέιντι σε ένα βιντεομήνυμα 53 δευτερολέπτων που δημοσίευσε στο Twitter. «Ευχαριστώ παιδιά που μου επιτρέψατε να ζήσω το απόλυτο όνειρό μου».

The Best Of Tom Brady | NFL Career Highlights

Μέγκαν Ραπινό: «Ένα τόσο απίστευτο ταξίδι» που έφτασε στο τέλος του

Η Μέγκαν Ραπινό γνώρισε την αποθέωση από 34.130 φιλάθλους στην NWSL, στην τελευταία εντός έδρας συνάντηση της κανονικής περιόδου της OL Ρινγκ σε μια ισοπαλία χωρίς σκορ απέναντι στην Ουάσινγκτον Σπίριτ στο Σιάτλ.

Η δύο φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία βοήθησε στη διαμόρφωση της ταυτότητας της OL Ρινγκ από την έναρξή της και πέρασε ολόκληρη την 11 σεζόν της καριέρας της στο NWSL με τον σύλλογο, αποχαιρέτησε στο «Lumen Field», το γήπεδο έδρας των Σιάτλ Σίχοκς του NFL.

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ήταν πάντα το πιο ασφαλές μέρος», είπε η 38χρονη Ραπινό.  «Αυτό ήταν πάντα το μέρος όπου μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου».

Οι συμπαίκτριες της Ραπινό βγήκαν στο γήπεδο με τις φανέλες προθέρμανσης με το νούμερο 15 προς τιμήν της. Αγκάλιασαν τη Ραπινό καθώς έβγαινε από το γήπεδο υπό τις επιδοκιμασίες του πλήθους, στους οποίους περιλαμβανόταν και η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στο μπάσκετ,  σύντροφός της Σου Μπερντ.

Thank You Pinoe | Career Highlight

«Είμαι λίγο χαμένη», είπε η Ολυμπιονίκης και νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας» του 2019 σε δηλώσεις του στο γήπεδο μετά τον αγώνα.

«Το να μπορώ να παίζω εδώ όλη μου την καριέρα, σε μια πόλη είναι πολύ ιδιαίτερο να μπορώ να το έχω αυτό».

 Η Ραπινό  φόρεσε επίσης τη φανέλα των ΗΠΑ για τελευταία φορά τον περασμένο μήνα σε φιλικό αγώνα με τη Νότια Αφρική.

 «Ήταν ένα τόσο απίστευτο ταξίδι», είπε η Ραπινό. «Σας ευχαριστώ όλους».

Σεσκ Φάμπρεγας: «Αντίο» στην ενεργό δράση, «καλημέρα» στην προπονητική

Μία σπουδαία καριέρα 20 ετών έφτασε στο τέλος της για τον Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος μέσα από τα social media ανακοίνωσε ότι «κρέμασε τα παπούτσια του». Στα 36 του χρόνια ο σπουδαίο Ισπανός μέσος γνωστοποίησε και το επόμενο "κεφάλαιο" της καριέρας του, που δεν είναι άλλο από την προπονητική, αναλαμβάνοντας την ομάδα Β΄ της Κόμο.

Ο Φάμπρεγας έζησε μεγάλες στιγμές στην ποδοσφαιρική του διαδρομή φορώντας την φανέλα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως της Μπαρτσελόνα, της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Μονακό.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 με την Εθνική Ισπανίας, αλλά και του Euro 2008, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει πανηγυρίσει μεταξύ άλλων, το τρόπαιο του Champions League με την Μπαρτσελόνα, αλλά και το πρωτάθλημα Αγγλίας με την Τσέλσι (2014/2015).

5 minutes of Cesc Fabregas being a MAGICIAN! | Premier League

Η ανάρτηση του Φάμπρεγας:

«Δυστυχώς, έφτασε και για μένα ο καιρός να κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά παπούτσια μου. Θα κρατήσω όλες τις στιγμές, από τις πρώτες μου ημέρες στην Μπάρτσα, στην Άρσεναλ, στην Μπάρτσα ξανά, στην Τσέλσι, στην Μονακό και στην Κόμο.

Από την κατάκτηση του Μουντιάλ, των Euro, από τους τίτλους σε Αγγλία και Ισπανία και σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών τροπαίων, ήταν ένα ταξίδι που δεν το ξεχάσω ποτέ.

Όπως δεν θα ξεχάσω όλους όσους με βοήθησαν, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους διευθυντές, τους προέδρους, τους ιδιοκτήτες, τους οπαδούς και τον μάνατζέρ μου.

Την οικογένειά μου, από τους γονείς και την αδερφή μου στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου. Τους αντιπάλους που προσπάθησαν να με χτυπήσουν, σας ευχαριστώ που με κάνατε πιο δυνατό...

Δεν υπάρχει όμως μόνο λύπη αφού τώρα θα διασχίσω την λευκή γραμμή και θα αρχίσω τώρα να προπονώ την δεύτερη ομάδα της Κόμο και τις ομάδες Νέων του συλλόγου.

Αυτή η ελκυστική ποδοσφαιρική ομάδα κέρδισε την καρδιά μου από το πρώτο λεπτό και ήρθε σε μένα σε ένα τέλειο χρονικό σημείο στην καριέρα μου. Οπότε μετά από 20 εκπληκτικά χρόνια θυσιών, αφοσίωσης και χαράς, είναι ώρα να πω ευχαριστώ και αντίο σε αυτό το όμορφο παιχνίδι. Αγάπησα κάθε λεπτό, Σεσκ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.